Herkes iş arıyor!

2017 turizm sezonunun ilk 3 ayında sektörde yayınlanan ilan sayısı 3.840, ilana başvuru sayısı 935.812

Peki kim bunlar?

Malumunuz duamız tutmadı, 2017’de de turist sayısı ve otel doluluklarında düşüş devam ediyor: Satışların düşüşüne paralel en kolay vazgeçilenler olduk. Hep çalışanlar, yatırımcılar da haklı baktıkları pencereden sokağın başı görünmüyor…

Bir de oteli dolan ama kazancı düşenlerin yaklaşımı var, efendim doluyum ama misafir profili belli bu kitleye bu kadar personel fazla, çıkartalım 10 kişi… Ama artık bu da mübah, eleştirecek dayanağımız kalmadı, iflas edecek yatırımcı ne yapsın?

Yıllardır deluxe hizmet vermeye gayret eden oteller var. Bunların bir kısmı fiziki yapıları ve konseptleri uygun olmasa da bir anda budget – ekonomik otelcilik yapma kararı aldılar, yani tarif bu! Peki bu fiziki yapı ile bu mümkün mü? Mümkün değil çünkü memnuniyet = beklenti  / beklentinin karşılığında aldığı hizmet! O fiziki yapı ve alışkanlıklarda beklenti budget tarzın sunacağı beklentinin üzerinde oluyor olacak… Ama olsun deneyelim, çıkaralım 15 kişiyi…

Unutmadan ekleyelim işi olanlar da şu kategorilere ayrılmış:

1)     Konjonktür nedeniyle beklentisinden aza kanaat edip iş arayanlar

2)    Konjonktür gereği, kendi uzmanlığında çalışamayıp iş arayanlar

3)     Konjonktür gereği, arzu etmediği ölçekte bir tesiste çalışıp iş arayanlar

4)     Konjonktür gereği, ailesinden uzak bir bölgede çalışıp iş arayanlar

5)     İşinden memnun olanlar.

Değerli yatırımcım sizlerle aynı gemideyiz; acıyı, soğuğu derinden hissediyoruz…

Değerli yönetici dostlarım; iyice darboğazdayız, ay sonunu düşünmekten uyuyamıyorsunuz…

Bu malumlara rağmen sizden ricam, istihdam musluğunu kısmadan önce gider kalemlerinizi  tekrar gözden geçirmeniz, özellikle enerjiye dikkat ! Ayrıca kat hizmetleri ve F&B çalışan eğitimleri ile de farklı tasarruflar sağlanabiliyor. Bir de gelirlerinizi gözden geçirin! Otelde oluşturabileceğiniz ek gelirleri tam anlamıyla çalışmadan, personeline gereksiz ışıkları kapattırma alışkanlığını kazandırmadan  çıkarttığınız personelin sorumlusu olduğunuzu hatırlatmak isterim!..

Bir deneyin, belki 2 kişiyi kurtarırız!…

Her şeye rağmen ümidi kesmek yok, mücadelecilik Türk turizmcisinin fıtratında var.

Gerekeni yine sektör emektarları ile bu işi sevmiş  ve vazgeçmek daha kolayken vazgeçmeyen yatırımcı birlikte yapacak!..

BAŞARACAĞIZ, VAR MI İTİRAZI OLAN?

 

Genel içinde yayınlandı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir