Ramazanda konuklarınızı stressiz ağırlayın

Ramazan sadece oruç tutmaktan ibaret değildir. Aksine, bu oruç döneminin aynı zamanda sosyal bir işlevi vardır. İftarda aileler ve dostlar bir araya gelerek birlikte iftar açar, sohbet eder ve yemek yer. Günümüzde bu buluşmalar ev ortamında ve aile arasında kalmayıp giderek daha fazla oranda toplu iftar organizasyonları yapılmaktadır. Büfelerde tatlı tuzlu, etli etsiz ulusal lezzetlere de yer verilir.

Çoğunlukla yüzlerce konuğa servis yapılan tipik bir büfeye baktığınızda büyük bir çeşit bolluğu görürsünüz: Piliç “Topkapı” kebabı, geleneksel tencere yemekleri, yerel kebaplar. Servis edilen tatlılar arasında muhallebi, künefe, güllaç, kadayıf ve baklava vardır. Hatta bunlardan bazıları konukların önünde taze taze hazırlanır. Türkiye Kurumsal Şefi Melih Kümbüloğlu, gündelik çalışmalarından edindiği izlenime göre, “İftarda orucu kalabalık gruplar halinde açmak gitgide daha popüler hale geldi,” diyor. “O yüzden artık işletmeler müşterilere gerek atmosfer gerekse çeşit bolluğu açısından çok farklı seçenekler sunuyorlar.” Üst üste her gece, aynı kalitede ve uzun saatler boyunca büyük miktarda üretim yapmak, geleneksel pişirme ekipmanlarıyla kısa sürede büyük bir güçlük haline gelebilir. Bu nedenle gitgide daha fazla şef, tencere gibi geleneksel ekipmanları bırakarak, pişirme moduna bağlı olarak ızgara, buğulama, tava ve haşlama yapmakta kullanılabilen buharlı kombi fırın gibi modern gereçlere geçmekte.

Akıllı fonksiyonlar

Buharlı kombi fırın esas olarak ısı, buhar veya her ikisinin kombinasyonuyla çalışır. RATIONAL’ın bir buharlı kombi fırını olan SelfCookingCenter, bir adım daha ileri giderek bu temel fonksiyonlara akıllı fonksiyonlar eklemiştir. Dolayısıyla, aynı anda veya gün boyunca farklı yemekler pişirilebilir ve büyük miktarda ızgara, hepsi aynı pişkinlikte olacak şekilde hazırlanabilir.

Diğer bir avantajı, iyi sonuç verdiği görülen bir tarifin kaydedilip tek düğmeyle tekrar tekrar kullanılabilmesidir. Üstelik, RATIONAL’ın ağ bağlantı çözümü olan ConnectedCooking sayesinde tarifler, istenen sayıda başka SelfCookingCenter ünitesine aktarılabilir. Böylece, SelfCookingCenter ünitesini kim kullanırsa kullansın bütün ünitelerde aynı sonucun alınması garantilenir.

Kümbüloğlu, şöyle diyor: “Elbette başlangıçta kafalarda, bir Alman üreticinin pişirme ekipmanının Türk mutfağına uygun olup olamayacağı konusunda şüpheler olabilir. Ama ilk kullanımdan sonra, şef sonuçta elde edilen zaman tasarrufunu görünce bu şüpheler hemen ortadan kalkıyor.” SelfCookingCenter ünitesinde Türkçe dil seçeneğinin olması da onları etkiliyor. Bu, hazır tariflerin, modların ve yardım fonksiyonlarının kendi dillerinde sunulması anlamına geliyor. Bu sayede buharlı kombi fırın tamamen hatasız şekilde kolayca kullanılabiliyor. Sonuçta mutfakta daha az stres oluyor ve hem konuklar hem de personel, lezzetli ve sakin bir iftar yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir