Uluslararası Helal Turizm Derneği kuruldu

Son yıllarda revaçta olan muhafazakar otellerin gelişimini seyretmek için Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun ve MÜSİAD Antalya Şubesi’nin destekleriyle Antalya merkezli ‘Uluslararası Helal Turizm Derneği’ kuruldu. Buna göre dernek; helal turizmde standartların belirlenmesi, helal turizm ile ilgili tanıtım yapılıp farkındalık oluşturması ve yatırımcıların dikkatlerini bu pazara da çekerek ülkemiz açısından önemli ekonomik kazanımlar elde etmeyi hedefliyor.

 Talha Çizmeci: “Helal turizmde farkındalık oluşturmak için kurulduk”

Uluslararası Helal Turizm Derneği’nin kurucu yönetiminde yer alan Vizyon Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çizmeci, derneğin amacının; helal turizm konusunda bilimsel çalışmalar yapmak olduğunu ve helal turizmde standartların belirlenmesi, helal turizm ile ilgili tanıtım yapılıp farkındalık oluşturması olduğunu söyledi. Ayrıca dernek olarak yatırımcıların dikkatlerini bu pazara da çekerek ülkemiz açısından önemli ekonomik kazanımlar elde etmeyi hedeflediklerinin altını çizen Çizmeci, “Dünyadaki müslüman nüfusun artması, bu nüfusun seyahat etme oranlarının her geçen senelerde yükselmesi, coğrafi anlamda bu müslüman nüfusun bir çoğuna en fazla 3-4 saatlik uçuş mesafesinde bulunuyor olmamız, tatilin hemen her çeşidinin ülkemizde bulunuyor olması ülkemiz ve sektör açısından önemli bir kazanç. 4 mevsimin yaşandığı bir ülke olmamız ve tatilini müslüman bir ülkede, rahatsız edici bakışlara maruz kalmadan rahatça yapabiliyor olması da muhafazakar kesimin tercihini önemli ölçüde etkiliyor. Şunu söylesek yanılmayız.” dedi.

“Türkiye’nin helal turizmde de bir numara olmasını hedefliyoruz”

Günümüzde muhafazakar turizm konusunda şu an için Türkiye’den daha iyi bir ülke olmadığını kaydeden Çizmeci şöyle devam etti: “Biz dernek olarak helal turizmde de Türkiye’nin bir numara olmasını hedefliyoruz” dedi. Helal turizm kavramıyla ilgili de yaşanan tartışmalar ile ilgili “Bu kavram bizim belirlediğimiz veya adını koyduğumuz bir kavram değil. Maksadımız helal turizm – haram turizm çatışması çıkarmak asla değil. Helal Turizm kavramı şuan biz istemesek de dünyada kabul görmüş akademik ve teknik bir kavram. Bu pazardan pay almak isteyen Rusya, Malezya, Hırvatistan gibi ülkelerin helal turizm ile ilgili olarak çeşitli düzeylerde şuan hali hazırda sertifikalandırma sistemleri dahi var. Bu pazardan pay almak isteyen İspanya daha 2 sene önce helal turizm fuarı yaptı. İngiltere, Almanya ve Fransa bu pazara ciddi yatırımlar yapıyor. Dernek olarak amacımız helal turizm kavramına takılmadan bu pazarın farkındalığı konusunda ülke olarak geç kalmamaktır. Son olarak şunu da belirtmek istiyoruz, bu pazar hizmet içeriği ve turist profili gibi nedenlerle Rusya ve Avrupa pazarının bir rakibi değil aksine ülke turizmini arttırmaya yönelik farklı bir konseptte bambaşka bir pazardır. Bunun özellikle altını çizmek istiyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir