Yenilenen Bolu Koru Hotel, kapasitesini üçe katlayarak geri döndü!

Haber: Hatice Ünal Bilen                                                                                      

Bolu & Abant bölgesinin 59 yıllık efsane oteli Bolu Koru Hotels Spa & Convention, 16 aylık renovasyonun ardından turizme hizmet vermeye devam ediyor. Sağlık yatırımlarıyla öne çıkan Koru Grubu tarafından 2016 yılında mülkiyeti satın alınarak yenilenen tesis; ilave kongre merkezi, spa alanı, kapalı spor salonu ve futbol sahası yatırımlarıyla bölgede üç katı kapasiteyle misafirlerini ağırlıyor.

Şeyda Zeynep Özersin: “Zincirleşerek büyümeye devam edeceğiz”

Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği’nin (I-MICE), 12-13 Mart tarihleri arasında acentalara yönelik düzenlediği gezi programı çerçevesinde bir araya geldiğimiz Bolu Koru Hotels Spa & Convention Otel Müdürü Şeyda Zeynep Özersin, Koru Grup Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Doktor Hasan Biri’nin sağlık alanındaki kaliteli hizmet anlayışını turizme taşımak isteğiyle otelciliğe adım attığını belirterek yatırımların Bolu Koru Hotels içerisinde zincirleşerek Türkiye’nin farklı şehirlerinde büyümeye devam edeceğini söyledi.

Renovasyonu 16 ay sürdü       

Sağlık yatırımlarıyla sektörde rüştünü ispatlayan Koru Grubu tarafından satın alınan dört yıldızlı otelin 16 aylık bir renovasyonun ardından yenilenerek faaliyete geçtiğini anlatan Özersin, 160 dönüm üzerinde konumlanan otelin bugün üç katı kapasiteyle hizmet verdiğini söyledi.

Kongre ve spor turizmiyle hedef büyütecek               

Yenilemeyle birlikte oda sayısının 120’den 187’ye ulaştığını kaydeden Özersin, tesise ayrıca 1000 metrekare kongre merkezi,  3 bin metrekare spa alanı, kapalı spor salonu ve futbol sahası da ilave edildiğini de söyledi. 160 dönüm arazi içerisinde 54 adet villayı da projelendirdiklerini anlatan Özersin, bunlardan 15 tanesinin bittiğini, kalanların ise bu yılın sonunda tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.

“Topyekün bir projeye ihtiyacımız var”                                                                 

Bolu & Abant bölgesi ve yatırımlarına ilişkin bilgiler de veren Özersin, bölgenin yeni değil ama öne çıkarılması gereken bir destinasyon olduğunun altını çizerek, topyekün bir projeye ihtiyaçlarını dile getirdi. Bölgede yatırımların artmasına paralel olarak destinasyonun da öne çıkacağını belirten Özersin, bölgede yatırım teşvik ve tahsislerin olduğunu, ancak otel ve yatırımcıların dışında devletin, yerel yönetimlerin ve STK’ların da desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bolu & Abant, bugün Beypazarı ve Safranbolu’dan çok farklı bir yer değil. Seben Kaya evlerimiz ve su derecesi ve eşsiz mineralleriyle çok özel bir kaplıcamız var. Ama ne kadar biliniyor. Tüm bunları öne çıkaracak topyekün bir projeye ihtiyacımız var” diye konuştu.

“Yetenekli aşçılarımız var ama kendi memleketlerinde yoklar”

Kendisi de Bolulu olan deneyimli otel yöneticisi Özersin, konuşmasının devamında bölgenin gastronomik yeterliliğine ilişkin soruyu da eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirdi. Mengen’in dünyanın aşçılarını yetiştirmesine rağmen misafir ağırlayacak otel ve restoranlara sahip olmadığını anlatan Özersin, “Bölge olarak bu konuda eksiğiz. Bolu’da yetişen yetenekli aşçılarımız uluslararası platformlarda hizmet veriyorlar ama kendi memleketlerinde yoklar” dedi.

Gastronomi alt yapısının güçlendirilmesinde de yerel yönetimlerin desteğinin önemine bir kez daha vurgu yapan Özersin, “Artık adına Afiyet Turizmi mi dersiniz yoksa Lezzet Turizmi mi, bunun da oturtulması lazım. Çünkü bizim gerçekten çok güzel yemeklerimiz, ürünlerimiz ve 4 bin çeşit endemik bitkilerimiz var” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir