22 Haziran’da başkanlık bayrağını Hüseyin Kurt devralacak!

Röportaj: Hatice Ünal Bilen 

Nisan 2016’da resmi kuruluşunu duyuran Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği (I-MICE), 22 Haziran’da gerçekleşecek 2. Olağan Genel Kurul için gün sayıyor. Kurul için üyelerine çağrı yaptıklarını ve seçimle birlikte bir bayrak devri de olacağını açıklayan I-MICE Derneği 2. Başkanı Hüseyin Kurt, “22 Haziran seçimlerinden sonra ben başkanlığa geçeceğim. Tabii bu arkadaşlarımızın, delegelerimizin, üyelerimizin destekleri ve güvenleriyle olacak. Başkanımız Serdar Söyler 2. Başkan olurken, Kubilay Şahin Sayman olarak görevi Mali Kanji’den devralacak” dedi.

Hüseyin Kurt: “22 Haziran’dan sonra kadroyu güçlendiriyoruz”

Hüseyin Kurt, dernek olarak sektörde 3. yılına girdiklerini, iki senelik dönemde çok sayıda etkinlik gerçekleştirdiklerini ve sektörde hızlı bir yol kat ettiklerini söyledi. Geçtiğimiz dönem 9 Asil, 9 Yedek Yönetim Kurulu, 3 Asil, 3 Yedek Denetim Kurulu, 3 Asil, 3 Yedek Disiplin Kurulu olmak üzere toplamda 30 kişilik icra kurulunun 22 Haziran seçimlerinden sonra da aynı yönetim modeliyle çalışmalarına devam edeceğini kaydeden Kurt, “Fakat yeni dönemde kadroyu biraz daha güçlendiriyoruz. Şu anda isim zikretmek çok doğru olmayabilir ama totalde 20’ye yakın acenta sahibi arkadaşımız olacak. Bunun yanı sıra asil, yedek, denetim ve disiplin kurulumuzu da güçlendireceğiz” dedi.

“Üyeliklerde gaza basacağız”

Yeni dönemde derneğin yurt içi ve yurt dışı temsilcilikler de açacağını duyuran Kurt, “Bugün bizim içimizde 227 acente sahibi dostumuz ve 600 civarında üyemiz var. Bugüne kadar üyelik adına gaza basmış bir dernek olmadık. Ama seçimden sonra üyeliklerde gaza basacağız, üye sayımızı çok hızlı artırmak için arkadaşlarımızı daha fazla teşvik edeceğiz. Yurt içi temsilciliklerle örgütlenmeye devam edeceğiz ” dedi.

“Yurt dışı temsilcilikler de vereceğiz”

Hüseyin Kurt, konuşmasının devamında bir eleştiriye de yanıt vererek, “Biz biliyorsunuz Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği olarak geçiyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana bize minik de olsa şöyle bir eleştiri geliyordu. Sizin uluslararası herhangi bir bağınız yok, nasıl uluslararası oluyorsunuz diyorlardı. Ben bunu bir yaşam sürecine benzetiyorum. İnsanoğlu doğar, büyür. Biz de dernek olarak doğduk, emeklemeye ve yürümeye başladık. Sonra minik minik koştuk. Artık zamanı geldi ve önümüzdeki dönemde yurt dışı temsilcilikler de vereceğiz” dedi.

“Yurt dışı tanıtım gezilerini B2B ile birleştiriyoruz”

Yeni dönemde yurt içi tanıtım gezileri gibi yurt dışı ayağına da ağırlık vereceklerini kaydeden  Kurt, yurt dışını bir tık daha yukarı taşıyarak tanıtım gezilerini B2B ile birleştireceklerinin altını çizdi. Kurt sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzde Romanya, Bulgaristan gezimiz var. Orada katılımcılar bir yandan destinasyonu keşfederken bir yandan da meslektaşları ile bir araya gelerek yeni işbirlikleri de yapabilecekler.” Kurt, derneğin sosyal sorumluluk projeleriyle birlikte network etkinliklerine devam edeceğini ve eylülün ilk haftası gibi 1000-1500 kişilik bir organizasyonla da hem keyifli bir davetle sezona merhaba demeyi hem de yeni iş birliği ve iletişim fırsatları sunmayı amaçladıklarını söyledi.

“Delege başı teşvikle MICE’yi canlandırabiliriz”

2016 yılında Belçika’nın başkenti Brüksel’deki patlamalardan sonra devlet kademesinde MICE sektörünün zarar görmemesi, yaşanan kaybın minimum seviyede kalması için sosyal yardımların, teşviklerin ve delege başı teşvik sisteminin hayata geçirildiğine dikkat çeken Hüseyin Kurt; bizimde bu ve buna benzer modelleri hayata geçirmemiz gerekir.” dedi. Kurt, Belçika’da hayata geçirilen teşvikler ve delege başı teşvik sistemi hakkında kısa bilgiler verdikten sonra; “Ülke olarak MICE ile ilgili algıyı çok hızlı oluşturmalıyız. MICE sektörünün gerçek artı değerlerini yansıtamıyoruz; bunu yansıtmamız lazım” dedi.

“Bir örneğini de Güney Kore yaptı”

Bu modelin bir örneğini de Güney Kore’nin yaptığını belirten Kurt, “Güney Kore terör saldırısı sonrasında dedi ki, ülkeme kongre amaçlı gelenleri havalimanında ben karşılarım. Kongre katılımcılarının atıyorum bir etkinliğine sponsor olurum. Aynı zamanda delege başına da şu kadar bir katkı sağlarım”. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili bakanlıkların destek ve teşvikleriyle Türkiye’de de delege başı teşvikin hayata geçirilebileceğine önerisini paylaşan Kurt, önümüzdeki günlerde I-MICE Derneği olarak konuyu bir raporla Bakanlığa sunmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

“Türkiye’de sigorta mevzuatı yok”

Konuşmasında sigorta mevzuatının önemine de ayrıca dikkat çeken Kurt, “Ülkemizde bir sigorta mevzuatı yok. Biz delegeyi sigortalı aramıyoruz. Sigorta mevzuatın da çok hızlıca meclisten geçirebiliriz” dedi.

“Kamusal ziyaretlere ağırlık vereceğiz”

Derneğin üç yılda hedeflerine ulaştığını, bundan sonraki yedi yıllık süreçte ise yurt içi ve yurt dışı temsilcilikler ile beraber kamusal ziyaretlere de ağırlık vereceklerini söyleyen Kurt, “Bizim derdimiz hiçbir zaman bakanla görüşelim, birtakım başkanlarla görüşelim olmadı. Ama maalesef MICE segmenti Ankara ve bürokratlar tarafında çok fazla tanınmıyor. Bu dönemde ürün ve ambalaja da çalışacağız. Bugün baktığımızda sektörümüz birbirinden farklı 50- 55 civarında paydaşa dokunuyor. Bu çok büyük bir ekonomi” dedi.

“Siyasiler söylemleri ve paylaşımlarıyla bize destek vermeli”

Bu bağlamda uluslararası tanıtımın önemine dikkat çeken Kurt, siyasetin gerek söylemleri gerekse paylaşımlarıyla MICE’cileri desteklemesi gerektiğini savundu. Bakanlık programından çıkarılan bazı fuarlara ilişkin yorumunu da paylaşan Kurt, Bakanlığın takdirine saygı duymakla beraber IMEX Amerika gibi fuarlara katılımın önemine vurgu yaparak, “Bence belli bazı fuarlarda olmamız gerekiyor. Tabii sadece olmuş olmak için değil; içeriğimiz, konseptimiz, kurgumuzla etkin bir şekilde katılım göstermek önemli” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir