Üsküdar’da enfes bir lezzet mekanı: Muazzam Künefe”

Haliç Üniversitesi ile Ekonomi Gazeteciler Derneği Başkanı Celal Toprak’ın birlikte düzenlediği e-dönüşüm etkinliğinin ardından bana göre yemekten en iyi anlayan adam bazılarına göre ise yeni dönemin gurmesi Talip Bayram’dan bir teklif geldi… Talip Bey; Hadi sizi künefe yemeğe götüreyim mi? diye sordu. Başkanımız Celal Toprak (Celal abi) ile birlikte, Talip Bayram’ın teklifine uyduk. Yıllardır Üsküdar’da oturuyorum, son dönemde burada önemli değişiklikler olduğunu görüyordum. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, diğer ilçelerde olduğu gibi Üsküdar’ı çok önemsiyor ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile birlikte güzel işler yapılıyor. Özetle, uzun zamanın ardından, yeni yeni bir değişim içinde olan Üsküdar yeni ve özel bir mekan kazanmış. Üstelik burası, binbir çeşit enfes künefe yapan bir mekan…

Künefe peynirle yapılan dünyadaki ilk tatlı çeşidi olduğunu ve bu şekilde tarihe geçtiğini sanırım birçoğunuz bilmiyordur. Künefe, ülkemizin en sevilen gastronomi kentlerimizden Hatay’a ait olarak kabul edilen, bir lezzet şaheseridir. Tuzsuz beyaz Antakya peynirinin, taze kadayıf ile birleşmesiyle oluşur. Şerbetinin ayarı, usta ellerde pişirilmesi ve peynirinin özel olması gibi hususlara dikkat edildiğinde ise muhteşem bir tat alabileceğiniz şahane bir tatlı olarak karşınıza çıkmaktadır. Bu enfes tatlımız, ülkemizin genelinde bilinip sevilen, yenilen bir tatlı çeşidi olarak karşımıza çıksa da, artık sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da meşhur olmuş ve birçok restoranın tatlı reyonları arasında da yerini almaya başlamıştır. Son olarak ülkemizde özel “künefe” adıyla mekânlar açılmaya başladığına da şahit olmaya başladık. Bu künefenin ne kadar rağbet gördüğünün de bir kanıtıdır.

“Muazzam Special”i muhakkak tadın

Celal Toprak, Talip Bayram ve bana, Muazzam Künefe Üsküdar Şubesi’nin İşletme Müdürü Hakan Demirer ve Boğaziçi Aşçılar Derneği Başkanı Mustafa Küçükoğlu eşlik ederek, “künefenin tarihçesi ve yapılışı hakkında” bilgiler verdiler. Sonrasında, ‘Muazzam Künefe’nin Üsküdar Şubesi’nin lezzetlerini tatmaya başladık ve lezzetler enfesti. Siz deyin onlarca, ben diyeyim yüze yakın künefe ve tatlı çeşidiyle, tabiri caizse lezzet fırtınasıyla karşılaştık. Burada, künefenin şekerinin dengelenmesi için süt ile servisi yapılıyor. Sahan kaymağı, Hatay peyniri ve hakiki sade yağının mükemmel buluşmasının ürünü olan hasır künefeyi yediğinizde eşsiz bir lezzetle karşılaşıyorsunuz. Katmeri, hasır künefesi, çıtır hasırlısı, kaymaklısı, fıstıklısı, Osmanlı tatlı çeşitleri ile Üsküdar sahilinde, Boğaz manzarası eşliğinde yediğiniz lezzetler ikiye katlanıyor. Lezzetler arasında, “Muazzam Special”i muhakkak tadın.

Aralık 2019’dan beri hizmette  

Muazzam Künefe, yaptıkları tüm işlerde en kalitelisini, en iyisini, en güzelini ve en lezzetlisini hedeflediklerini söylemekteler. Bundan dolayı da markanın ismini ilham verici olarak “Muazzam” diye seçtiklerini ifade ediyorlar. Amaçları misafirlerine her şeyi Muazzam bir şekilde sunup, sağlıklı, keyifli ve bir o kadar tatlı vakitler geçirmelerini sağlamak. Bu misyonla “Muazzam Künefe” 2018 yılında ilk şubesini Bakırköy İncirli Caddesi’nde açmış. Kalitesiyle bir anda Bakırköy’ün en hareketli işletmelerinden biri olmuş. Bakırköy’deki Muazzam Künefeye gelen misafirler, genellikle akşam yemeğinden sonra, tatlı yemeğe gelmeyi tercih ediyorlarmış. Ancak mekanın sıcaklığı, ürünlerin kalitesi ve sunulan ikramlar nedeniyle müşteriler, orayı koyu sohbetlerin, gece saat 02.00’lere kadar sürdüğü bir mekana dönüştürmüş. Bakırköy’de amaçladıkları hedefe ulaşan Muazzam Künefe’nin yönetimi, ekim ayında Beylikdüzü’nde 2. şubeyi açtılar. Üsküdar Meydanı’ndaki 3. şubenin açılışı ise 6 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşti. Hedefte, 2020 yılında yurt içi ve yurt dışında zincire yeni halkaların eklenmesi yer alıyor.

Mekan Yorum / Gönül Yıldırım

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir