Electrolux Profesyonel Türkiye’ye Yeni Ülke Müdürü, Yepyeni Stratejiler!

“Yeni dönemde ilk olarak, mevcut olan iş ortaklarımız ile olan ilişkilerimizi koruyup daha ileri götürmek ve geliştirmek ana hedefimiz olmakla beraber; gelişen ülke ve pazar koşullarına bağlı olarak yeni aksiyonlar da almamız gerekiyor.”

23 yıldır Electrolux Profesyonel Türkiye Ailesi’ne başarılı çalışmalarıyla değer katan Bülent Sevinçel, bu yıl itibari ile şirketin Ülke Müdürlüğü görevine getirildi. Hostech by Tusid Fuarı’nda bir araya geldiğimiz Sevinçel ile Electrolux Profesyonel Türkiye’nin 2016 yılına tespit ve değerlendirmeleri ışığında kısa bir bakış yaparak, yeni görevinde 2017 projeksiyonunu konuştuk.

Bülent Bey, öncelikle yeni görevinizi tebrik eder, hayırlı olmasını dileriz. Uzun yıllar Electrolux Profesyonel Türkiye Ulusal Satış Müdürlüğü görevini yürüttünüz. Bu yeni dönemde yeni unvanınızla yapılanmaya ne tür bir ivme katmayı hedefliyorsunuz? Electrolux Profesyonel’in 2017 yılında Türkiye ve dünyada gelişim ve büyüme odakları nerelerde olacaktır?

Öncelikle dilekleriniz için teşekkür ederim. 23 yıldır Electrolux Profesyonel bünyesinde çalışmaktayım ve bu süre zarfında çeşitli görevlerde bulundum. Son 13 yıldır Ulusal Satış Müdürü görevi ile devam etmekte idim. Bu yılın ikinci yarısı itibarı ile Ülke Müdürü olarak atandım. Aynı firmada uzun süre çeşitli pozisyonlarda çalışınca şirketin bütününün işleyişi, pazar, ürün, stratejiler hakkında daha detaylı ve doğru bilgi sahibi olduğunuz için aksayan yönleri ya da güçlü yanlarınızı daha iyi görebiliyorsunuz.Bu dönemde ilk olarak, mevcut olan iş ortaklarımız ile olan ilişkilerimizi koruyup daha ileri götürmek ve geliştirmek ana hedefimiz olmakla beraber; gelişen ülke ve pazar koşullarına bağlı olarak yeni aksiyonlar da almamız gerekmekte.2016 yılında gerçekleşen bölgesel ve diğer çeşitli olumsuz faktörlerden dolayı turizm, şu anda en çok etkilenen sektör durumunda ve kendine bağlı birçok sektörü de dolaylı veya direkt olarak olumsuz bir şekilde etkiledi. Etkilenen sektörlerden bir tanesini de endüstriyel mutfak ve çamaşırhane tedarikçileri oluşturmakta. Gelişen olaylara bakınca, turizmdeki bu olumsuz durumun kısa sürede olumlu bir hale dönmesi biraz uzun sürecek gibi görünüyor. Bu nedenle 2017 yılında yeni kanallarla olan ilişkilerimizi daha hızlı olarak geliştirmemiz ve farklılık ortaya koymamız gerekmekte.

ee

 Electrolux Profesyonel, 2016 yılını kapatmaya hazırlanırken yılı nasıl tamamlıyor? Yeni ürünler, sistemler, bayilikler, anlaşmalar genelinde bir yıl değerlendirmesi yapabilir misiniz? Turizme bağlı yaşanan kriz çalışmalarınıza ne şekilde yansıdı?

2016 yılı herkes için beklenmedik gelişmelerin yaşandığı; hafızalarda, tarihte ciddi iz bırakacak bir yıl oldu. Bu gelişmeler sadece ülkesel anlamda değil, bölgesel anlamda da yaşanan, hala devam eden durumlar ve kısa sürede sonuçlanacak gibi görünmüyor.Sektörel olarak herkesin hemen hemen aynı oranda etkilendiğini düşünüyorum. Ancak sadece turizm bölgelerinde turizme hitap eden firmaların bu olumsuzluklardan daha fazla etkilendiği görüşündeyim. Ürün gamımız ve müşteri portföyümüz olarak, ürün çeşitliliğimizin geniş olmasından dolayı diğer sektörlerle olan ilişkilerimiz bütün bu olumsuzlukları sektöre göre daha az hissetmemizi sağladı.

 Endüstriyel mutfak ve çamaşırhane sistemlerinin Türkiye’deki gelişimi, büyümesi üzerine neler söyleyebilirsiniz?

Ekonomik ve coğrafi yapısına bakıldığı zaman Türkiye sektörel olarak, göründüğünden çok daha fazla performansa sahip bir ülke. Sektördeki üretici sayısı kanımca olduğundan çok fazla. Bir kısmı üretimlerini ihracat ve iç pazar ağırlıklı olarak planlıyorlar. Diğer bir kısım ise sadece iç pazara endeksli ve direkt proje bazlı müşterileri hedefliyor ve ana kriter olarak da maliyet analizinden çok rakiplerden daha ucuza satarsam başarılı olurum mantığını ön plana çıkarıyorlar. Bunun sonucu olarak da, ürün kalitesinde, hizmet anlayışında olumsuzluklar yaşanıyor.Sektörün bence önemli handikaplarından bir tanesi, belli ürün konusunda uzmanlaşan firma sayısının çok az olması. Üreticiler aynı fabrikalarda, aynı üretim ve satış mantığı ile her şeyi üretmeye çalışıyor. Bu da ürün bazında profesyonelleşmeyi engelliyor. Avrupa’da firmalar, fabrikalar ve firmalar bazında belli ürünler konusunda uzmanlaşıyor. Bir yabancı firma Türkiye’de, sektörden bir firmayı satın almakta zorlanıyor çünkü her şeyi ürettiği için, satın alacak firmanın odaklanmadığı birçok ürün gamını da bünyesine sokacağından dolayı caydırıcılık olarak etken oluyor.

TÜRKİYE

 Bu yıl yatırımlar açısından nasıl geçti? Biraz da ArGe, ÜrGe ve teknolojiye yaptığınız yatırımlardan bahseder misiniz?

Electrolux dünya genelinde ve sektör bazında inovasyona en çok değer veren firmaların başında gelmekte. Her yıl bütçemizin önemli bir kısmını bu konular için harcamaktayız. Her sene olduğu gibi bu sene içerisinde sunduğumuz ve önümüzdeki yılın ilk yarısında sunmaya devam edeceğimiz birçok yeni ürünümüzü sektöre kazandıracağız.

 Hostech by Tusid Fuarı nasıl geçti? Kısa bir fuar değerlendirmesiyle tespitlerinizi, önerilerinizi paylaşır mısınız?

Kısaca şöyle özetleyebilirim; Hostech by Tusid Fuarı, uzun yıllardan beri katıldığımız en dolu ve profesyonel ziyaretçi katılımının yüksek olduğu fuarlardan birisi idi. Sadece mevcut konjonktüre bağlı olarak otel yatırımcısı ve Türki Cumhuriyetlerden gelen müşteriler eski yıllara göre azdı. Yurt dışı ve yurt içi tanıtıma biraz daha ağırlık verilmesi, fuarın cazibesini daha da artıracaktır.

#Electrolux #ProfesyonelTürkiye #Profesyonel #Türkiye #YeniÜlkeMüdürü #YepyeniStratejiler #Stratejiler

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir