Endüstriyel pişirmede profesyonellerin çözüm ortağı: UNOX

Röportaj: Hatice Ünal Bilen

1990 yılında İtalya’nın Padova kentinde kurulan endüstriyel fırın üreticisi UNOX, sektöre ilk olarak unlu mamul fırınlarıyla girdi. Devam eden yıllarda hem ürün kalitesini hem de çeşitliliğini artırarak unlu mamullerde elde ettiği büyük tecrübe ve başarıyı gastronomi  alanındaki fırınlarına da yansıtan marka, günümüzde en son akıllı fırınlar ile en üst teknolojiyi kullanan ve 120’den fazla ülkeye İtalya’dan ihracat yapan bir şirket konumuna ulaştı.

UNOX bir fırının %95 oranında kendi üretimi olmasının yanı sıra tüm bu faaliyetleri ile bir servis sağlayıcısı olduğunun da altını çizen UNOX  (Türkiye ) Müşteri Deneyimi Direktörü  Mehmet Kurkut ile markanın en yeni teknolojilerini ve büyüme odaklarını konuştuk.

 UNOX’un bu yıl müşterileriyle tanıştırdığı en yeni ürünleri hangileri?

UNOX, son olarak endüstriyel pişirme alanında bir ilke imza attı. Mikro dalga teknolojisini konveksiyonel pişirme teknolojisi ile birleştirerek Speed.Pro ürününü ve sıcak tutma kabini olarak tanımlayacağımız Evereo isimli ürünü   geliştirdi ve piyasaya sundu. Speed. Pro  hem hızlı ısıtma hem de konveksiyonel pişirme teknolojisi özellikleriyle aynı alanda iki farklı ürün gereksinimini bire indirdi.  Bu sayede hem alandan hem de enerji tüketiminden tasarruf ederek kullanıcılara çok olumlu faydalar sundu. Evereo ise yemekleri servis sıcaklığında 8 saatten 3 güne kadar bekletme özelliği sayesinde özellikle zamandan tasarruf etme konusunda mutfaklara büyük bir yenilik getirdi. UNOX genel olarak enerji, zaman ve maliyetlerden tasarruf eden ürünler üreten bir marka. Bu özellikleri ile hem kullanıcıya kullanım ile ilgili hemde  işletme sahiplerine maliyet ve kazanç olarak  büyük avantajlar sağlıyor.

Pandemi koşulları tasarımlara ne şekilde yön verdi? UNOX, HoReCa kanalında profesyonellere ne tür ayrıcalıklar sunuyor?

Pandemi koşulları özellikle  hijyen ve  servis hızı  konusunda büyük ihtiyaçları beraberinde getirdi. Yiyecek  kalitesini düşürmeden ürünlerin hızlı ve sıcak bir şekilde servis edilmesi bir zorunluluk haline geldi. Bu sayede müşterilerin ihtiyaçlarında en iyi şekilde hizmet etmeye odaklandı.

UNOX bu noktada hem Speed.Pro hem de yeni geliştirdiği Evereo sıcak tutma ürününü pazara sundu. Evereo, fırından taze çıkan bir ürünü servis sıcaklığında 8 saatten (sıcak bekletme) ve 3 güne (multiday kullanım) kadar hem ürünleri bozulmadan hijyenik koşullarda, servis sıcaklığında muhafaza ediyor. Hem de mutfağı olmayan yerlerde  sıcak yemek imkanı sunuyor. UNOX, bu tasarımlarıyla müşterilerin pandemi gibi zorlu  bir döneminde ortaya çıkan farklı ihtiyaçlarına en iyi şekilde hizmet etmeye odaklandı.

Bu dönemde fonksiyonellik noktasında tüketicilerin beklentileri neler? Marka, bu  taleplere ne oranda karşılık veriyor?

Mutfaklar,  birçok lezzet potansiyelini bünyesinde barındıran yerler. Ancak bu potansiyelin açığa çıkması pek çok etkene bağlı. Fırın; işin etiket unsurlarından biri. Çok sevdiğiniz bir yemeğin en iyi şekilde pişmesi şart. Bunun için yemeği yapan kişinin aklındakini yaptığı ürüne en iyi şekilde yansıtması gerekir. Tüketiciler işte bu noktada kafaları karışmadan basit bir şekilde fırına istediklerini aktarmak istiyor.  Bu anlamda UNOX’un kullanım kolaylığı büyük avantajları da beraberinde getiriyor. Kullanım kolaylığı, pek çok yemeği vakit kaybetmeden pişirme imkanı, fırının kullanıcısına adeta kılavuzluk yaparak kolayca pişirme yapmasını sağlaması ve en iyi sonuca ulaşmaları  beklentilere verilen en lezzetli karşılık.

Sektörde pandemi sonrası öne çıkan yeni trend ve akımlar neler?

Özellikle ortak üretim mutfakları konusunda yeni girişimler söz konusu ve giderek de artıyor. Burada amaç; hem optimum maliyetler yakalayıp en üst faydayı elde etmek hem de ürünlerdeki standartlaşmayı sağlamak. Bu ve bunun gibi yeni oluşumlar ürün çeşitliliğimizin ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor. Bugün en küçük büfelerden yemekhane ve  beş yıldızlı büyük otel mutfaklarına kadar sunduğumuz ürünler mevcut. İlerleyen dönemlerde de bundan farklı oluşumlarda ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçlara cevap vermek için çalışıyoruz.

 “Gelişen mutfak sektöründe UNOX olarak büyümeye devam ediyoruz.  Şirketimiz, 2021’e göre yaklaşık %20 oranında büyüdü. Bu yükselişin sürmesi için de çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.”

Türkiye ve dünyada endüstriyel fırın sektörünün gelişimini nasıl değerlendirirsiniz? UNOX olarak kendinizi bu gelişimin neresinde görüyorsunuz?

Teknolojinin gelişimi ile tüm dünyada kullanılan makineler de bu gelişimden payını alıyor. Değişen ve gelişen müşteri ihtiyaçlarına en üst seviyede cevap veren ürünleri çok hızlı bir şekilde piyasaya sunuyoruz. Her sene tüm ürün gruplarımızı güncelliyoruz. Bununla birlikte kombi ürün segmentinde Cheftop, Bakertop, konveksiyonel fırın segmentinde Bakerlux shop.Pro, sıcak bekletme ürünü Evereo ve hızlı ısıtma ve pişirme ürün gamında Speed.Pro ürünlerinden sonra şimdi de sırada bir devrim yapacak olan mikrodalga, konveksiyonel pişirme, buharlı pişirme ve kendinden yıkama özelliklerini birleştiren, bu alanda dünyadaki ilk ve tek ürün olan Speed.X mayıs ayı itibariyle Türkiye pazarına çıkacak. İşin güzel taraflarından biri de, internet teknolojisini kullandığımız ürünler artık cep telefonundan tüm detayları ile incelenebiliyor. Bu büyük bir konforu da arkasında getiriyor.

IBAKTECH – Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı nasıl geçti? Düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Pandeminin de etkisiyle fuara önceki yıllara göre az katılım olduğu görüşündeyim. Buna rağmen büyük ilgi gördük. Bu tip fuarlar UNOX gibi sürekli yeni ürün geliştirip piyasaya sunan firmalar için özellikle de yeni ürünleri kullanıcılarımıza tanıtmak anlamında iyi bir fırsat.

#UNOX #UNOXTurkey #MehmetKurkut #röportaj #endüstriyelfırınüreticisi #unlumamulfırınları #endüstriyel #horeca #evdışıtüketim #endüstriyelfırın #IBAKTECH #UluslararasıEkmekPastaMakineleriDondurmaÇikolataveTeknolojileriFuarı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir