İlyas Gazi: “EEC, teknik kabiliyetine ve bilgisine güvendiğimiz bir partnerimiz”

1876’dan bu yana tüm dünyada yapıştırıcı teknolojileri, kozmetik, çamaşır ve ev bakım iş alanlarında faaliyet gösteren Henkel, Türkiye’deki ilk tesisini 1963 yılında hayata geçirmesinin ardından Türk Henkel ismini aldı. GEBKİM’deki 35 dönüm arazide 20 bin metrekare kapalı alana sahip tesisinde üretim faaliyetlerini sürdüren firmanın Henkel Anatolia tesislerinde tercih ettikleri Yangın Algılama ve Alarm, Kartlı Geçiş, CCTV, Acil Anons ve Seslendirme Sistemleri ile ilgili değerlendirmelerini Mühendislik ve Bakım Müdürü İlyas Gazi paylaştı.

Acil durumlarda etkili sonuçlar

EEC’nin, Henkel Anatolia tesislerinde kurduğu sistemlerin acil durumlarda çok etkili sonuçlar verdiğini belirten İlyas Gazi, şunları söyledi: “Yangın algılama ve alarm sistemimizin her an aktif ve çalışır durumda olduğuna dair bazı olaylar yaşadık. Bunlar küçük çaplı, üretimin doğası kaynaklı çıkan buhar veya dumanı algılaması gibi gerçek yangın olmayan olaylardı. Ancak sistemin yanlış alarm vermemesi ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı görmek açısından faydalı oldu. Gerçek olaylar oluştuğunda bizi doğru bilgilendirmesinden memnunuz. EEC’nin fabrikamızda kurduğu sistemler acil durumlarda her zaman faydasını gösteriyor. Yangın algılama sistemi neye karşılık geliyor dediğiniz zaman birçok şey söylenebilir ama işimizin sigortası gibi diyebiliriz. Son kullanıcı gözüyle baktığımda teknik faydalarından çok psikolojik faydalarını sayabilirim”.

“Güvenlik çok iyi yönetiliyor”

CCTV sisteminin sahadaki çalışmaları yakından takip edebilmelerinde kolaylık sağladığını paylaşarak sözlerini sürdüren Gazi şöyle devam etti: “180 kameralı CCTV sistemimizle tesisin her yerini 7/24 izliyor ve olay takibi yapıyoruz. Sistemler doğru çalışıyor mu, sistemleri nasıl iyileştirebiliriz, kazaların önüne nasıl geçebiliriz gibi kontroller sağlıyoruz.”

Kartlı geçiş sisteminde tanımlı erişim seviyelerinin olduğunu ve güvenliğin çok iyi yönetildiğine dikkat çeken Gazi, şunları söyledi: “Ziyaretçiler kartlarıyla sadece belli bölgelere girebiliyor, çalışanlar IT bölümüne ancak bir güvenlik görevlisi ile girebiliyor. Bunun gibi bizi koruyan kurallarımız var. Buraya gelen kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmüyoruz, ancak tedbirli olmanın her zaman güvende kalmak adına gerekli olduğunu düşünüyoruz. Bu sistem sayesinde güvenlik çok iyi yönetiliyor.”

Acil anons sistemlerinin güven verdiğine de değinen Gazi, “Haftada bir gün duman verip veya butona basıp sistemi tetikliyoruz. Sahamızı da test yapılacağına dair acil anons sistemi üzerinden uyarıyoruz. Yaptığımız bu testlerle bir ani haberleşme aracı olan bu sistemin gerektiğinde çalışacağından eminiz. Acil anons sistemi testler esnasında ciddi kolaylık sağlıyor” dedi.

“Çözüm ortağı konusunda çok hassasız”

İlyas Gazi sistemlere verdikleri önemi ise şu sözleriyle aktardı: “Henkel global bir firma ve standartları var. Burada en önemli nokta, risk analizlerinin doğru şekilde lokasyon lokasyon makine makine yapılmasıdır. Biz nihayetinde enerji kullanan bir fabrikayız ve bir kimya fabrikasıyız. Erken algılama da buradaki mal ve canınıza zarar gelmemesi için en önemli noktalardan birisi, dolayısıyla bizler de erken algılamayı sağlayacak bu sistemleri ayakta tutmaya önemle çalışıyoruz.”

Çözüm ortağı seçimlerinde hassas olduklarını vurgulayan İlyas Gazi: “EEC ile olan çalışma şeklimizi bir partnerlik olarak görüyoruz. Çünkü yangın algılama, acil anons veya kartlı geçiş gibi hepsi uzmanlık gerektiren alanların her biri için bir teknisyen istihdam etmek mümkün olmadığından, teknik kabiliyetlerine ve teknik bilgisine kesinlikle tamamen güvenebileceğimiz bir firma ile çalışmak isteriz. Orijinal sistemin kurucusu ve bunu en iyi bilen firma olduğundan EEC ile her yıl protokol ile yenilenen bir sözleşme imzalamış bulunmaktayız” şeklinde sözlerini tamamladı.

#türkhenkel #henkel #ilyasgazi #EEC #yangınalgılama #horeca #hotelrestaurant

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir