Okanlı öğrenciler, endüstriyel mutfağı TUSİD ile öğrenecek

İstanbul Okan Üniversitesi’nin Gastronomi Bölümü öğrencileri, endüstriyel mutfak teknolojilerini, TUSİD koordinasyonunda sektörün önde gelen mühendis ve sanayicilerinden öğrenecek.

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TUSİD) ile İstanbul Okan Üniversitesi, eğitim alanında önemli bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği sayesinde, İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri “endüstriyel mutfak teknolojilerini” sektörün önde gelen mühendis ve sanayicilerinden öğrenme fırsatına kavuşacak. “TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri” ismiyle müfredatta yer alacak olan derste, öğrenciler mutfak ekipmanlarını öğrenmenin yanında sektördeki üreticileri de yakından tanıma fırsatına kavuşacak. Başlayan iş birliğinin çerçevesini belirlemek için bir araya gelen TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı ve Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök, “TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri Dersi” ile kurulan bağların geliştirilerek devam ettirilmesi arzusunda olduklarını dile getirdiler.

Güçlü Kaplangı: “Mutfak teknolojisine ilgi duyan öğrencileri sektörümüze kazandırmak istiyoruz”

Türk endüstriyel mutfak üreticilerinin, dünya çapında önemli başarılara imza attığını belirten TUSİD Başkanı Güçlü Kaplangı, üreticilerin sahip olduğu bilgi birikimini öğrencilere aktarmaktan büyük mutluluk duyacaklarını dile getirdi. İyi yetişmiş gastronomi öğrencilerinin Türk mutfağının ve endüstriyel mutfak sanayisinin dinamosu haline geleceğine inandıklarını söyleyen Kaplangı, işin teknolojisine ilgi duyan öğrencileri sektöre kazandırmaktan da ayrıca mutluluk duyacaklarını ifade etti.

İlkay Gök: “Öğrencilerimiz güncel mutfak teknolojisini öğrenerek mezun olacak”

Endüstriyel mutfak sektörünün çatı örgütü TUSİD’le uygulamalı eğitim alanında başlattıkları iş birliğinin, öğrencilerine kazandıracağı bilgi ve tecrübeyi önemsediklerini dile getiren İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı Dr. Üyesi İlkay Gök ise, “TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri” dersinin öğrencilere profesyonel iş yaşamlarında önemli kazanımlar sağlayacağına inandıklarını söyledi.

“Gastronomi öğrencileri yemek pişiren şef algısından çıkarılmalı”

Gastronomi bölümü öğrencilerinin mutfakta yemek pişiren şef algısından çıkarılması gerektiğini savunan İlkay Gök, “Marka derslerimizde sektörel tecrübeleri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Bu sayede mezunlarımıza mutfak dışında, yiyecek içecek sektörünün diğer alanlarında da birçok iş imkânı olduğunu hatırlatmış oluyoruz. Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü’nden mezun olan öğrencilerimizin endüstriyel mutfak tasarlayabilecek donanıma sahip, birer yönetici adayı olarak hayata atılmasını istiyoruz. Bu nedenle TUSİD’le başlayan iş birliğimizin, öğrencilerimizin mesleki kariyerlerine katkı sağlamada çok değerli bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.

14 hafta sürecek

TUSİD Eğitim ve Proje Koordinatörü Burçin Akkan ve İstanbul Okan Üniversitesi Eğitmen Şefi İbrahim Arslanoğlu yönetiminde verilecek derslere, sektörün duayen sanayicileri konuk olarak katılarak tecrübelerini aktaracak. 14 hafta sürecek olan TUSİD’le Endüstriyel Mutfak Teknolojileri dersinde öğrencilere;
Endüstriyel Mutfak Projesi Okur Yazarlığı, İhtiyaç Analizi Ve Ekipman Seçimi, Çalışan Mutfağın Ergonomisi,
Otel, Hastane Ve Catering Mutfaklarındaki Teknolojik Farklar, Gıda Üretiminde Kapasite Ve Verimlilik Yönetimi gibi konularda bilgiler verilecek.
Sektörün önde gelen üreticilerinin fabrikalarına yapılacak gezilerde ise, öğrencilere ekipmanların üretim safhaları ve kullanılan teknolojiler hakkında bilgiler verilecek.

#tusid #okanüniversitesigastronomi #tusidleendüstriyelmutfakteknolojileri #endüstriyelmutfak #gastronomieğitim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir