Radisson Blu Hotel Pera açıldı

Yatırımı Dilek Holding’e ait Pera’nın ilk beş yıldızlı oteli Radisson Blu Hotel İstanbul – Pera,100 milyon dolar yatırım bedeli ile şehir otelciliğine kapılarını açtı.

Radisson Blu Hotel İstanbul – Pera, 25 Haziran Salı günü bölgenin ilk 5 yıldızlı uluslararası zincir oteli olarak kapılarını açtı. 100 milyon dolar yatırımla açılan Pera’nın ilk beş yıldızlı oteli, aynı zamanda Dilek Holding’in İstanbul’daki ilk yatırımı olma özelliği de taşıyor. Otele dair tüm detayları şehir otelciliği ve İstanbul’a ait beklenti ve hedefleri ile Radisson Blu İstanbul – Pera Genel Müdürü Okan Karadağ ile konuştuk.

KİMDİR?
1997 yılında Bilkent Üniversitesi’nde Turizm ve Otel Yönetimi üzerine lisansını tamamlayan Okan Karadağ, eğitimine California Üniversitesi’nde E-Ticaret master’ı ile devam etti. Profesyonel çalışma hayatına 1996 yılında Hilton İstanbul ile başlayan Karadağ, otelcilik kariyerine Hyatt Regency İstanbul, Renaissance Polat İstanbul, Marriott International, The Marmara Taksim, MiaPera Hotel ve Rixos Pera İstanbul ile devam etti. Okan Karadağ, şu anda Radisson Blu İstanbul – Pera’nın genel müdürlüğü görevini yürütmektedir.

 

Radisson Blu İstanbul – Pera’yı tanıtmadan önce yatırımcı şirket hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?
Radisson Blu İstanbul – Pera, yüzde 100 öz sermaye ile kurulmuş bir Dilek Holding yatırımıdır. Dilek Holding, 12 yıldır Sheraton Çeşme Hotel’in kurucusu, yatırımcısı ve işletmecisi olarak turizm sektöründe kaliteli hizmet veren bir holding konumuna sahiptir. Otelimiz ise, holdingin 2. otel yatırımı olarak 25 Haziran Salı günü resmi açılışını gerçekleştirerek turizme kapılarını açmıştır.

Pera’ya yatırım kararı alınırken hangi kıstaslar gözetildi, bölge turizminden beklentileriniz nelerdi?
Dilek Holding zaten uzun senelerdir şehir otelciliğinde uygun bir yer arayışı içinde idi. İstanbul’un kalbi Pera, grubumuzun tüm taleplerine cevap verecek özellikler taşıdığı için lokasyon olarak burayı seçtik. Bildiğiniz gibi, Pera bölgesi İstanbul’un kültür-sanat ve eğlence yaşamının içinde; ulaşımı kolay, tüm konferans merkezlerine yakın, tarihi yapısıyla yerli ve yabancı misafirlerin ilgisini çekecek bir bölge. Üstelik bu kadar güzel bir lokasyonda yer alırken, muhteşem Haliç manzarasına da sahip olmamız bizi diğer rakiplerimizden ayırıyor. Odalarımızın hemen hepsi günün her saatinde nefes kesen manzarasıyla misafirlerimize İstanbul’u doyasıya izleme fırsatı yaşatıyor.

 

Otelde nasıl bir konsept benimsediniz? Çizginiz, hizmet standartlarınız ve kalite algınıza ilişkin neler söyleyebilirsiniz?
Otelimiz genel olarak modernize edilmiş art-deco tarz mimari dizayn özellikler taşıyor. Muhteşem Haliç manzarası ile bohem stilde döşenmiş lüks ve konforlu odalarımızda misafirlerimize kablosuz hızlı internet servisinden ücretsiz olarak faydalanma fırsatı veriyoruz.

MUHTEŞEM MANZARADA YEMEK KEYFİ

Otelin leziz yeme içme olanakları arasında Süper Kahvaltı Büfesi, muhteşem Haliç manzarasına sahip Teras a la carte restoranı, gün boyu leziz yiyecek ve içecek olanakları sunan Vega Restoranı bulunuyor. All day dining konseptine sahip Vega Restaurant, dünya ve Türk mutfağının en leziz seçeneklerine menüsünde yer veriyor.

Otelin giriş katında bulunan Luna Lounge ise içecek ve atıştırmalık yiyecek servisi ile misafirlerine hizmet veriyor. Orada hem bar olarak hem de piyano ile çay saatleri düzenleyeceğimiz, misafirlerimizin tüm günü keyifle bir şekilde geçirebilecekleri diğer outlet’imizdir.

 TERAS, EKİMDE GÖRKEMLİ AÇILIŞINI YAPACAK

Teras ise çok sürpriz bir markayla Ekim ayında açılacak olup bölgenin cazibe merkezi haline gelecektir. Otelimizin Executive Chef’i Ahmet Kartal; tecrübesi, vizyonu ve mutfaktaki lezzetleri ile her gün harikalar yaratıyor. Şu anda büyük ilgi gören bir iftar menümüz var; bundan sonra da şefimizin önderliğinde özel menüler ve konseptler yaratmaya devam edeceğiz.

İSTANBUL’UN EN BÜYÜK SPA’SINA SAHİP

Onun dışında otelimizin itinalı servis ve hizmetleri arasında tam donanımlı, 750 m2 alana yayılan bir SPA merkezi, detaylı concierge hizmetleri, araç parkı ve kapalı havuz bulunuyor. Modern teknoloji ile donatılmış çok amaçlı toplantı salonlarımız ile başarılı organizasyonları teminat altına alıyoruz.

  

Otelinizin misafir profili, istihdam sayısı, doluluk oranları ve yatırım bütçesi nedir? Biraz da Radisson Blu Pera’yı rakamlarla anlatır mısınız?
Otelimiz 130 odalı olup 189 yatak kapasitesine sahiptir. 39 standart, 68 superior, 19 business class ve 4 adet suit olmak üzere 4 tip odamız bulunuyor. Radisson Blu Pera için 100 milyon dolarlık bir yatırım yapıldı.

Doluluklara gelince, Ağustos ayına %60 doluluk oranı ile giriyoruz, ayı %80 doluluk ile kapatacağımızıdüşünüyoruz. 2013 yılındaki doluluk hedefimiz %65, 2014 yılındaki hedefimiz ise %80’dir. Misafir profilimizin ise %85’ini yabancı misafirler oluşturuyor. Avrupa, Amerika ve Ortadoğu’dan misafirler ağırlayacağımızı öngörüyoruz. Misafirlerimizin %65 gibi bir oranının iş dünyasından olacağını, %35’inin ise turistik seyahat sebebi ile geleceğini düşünüyoruz.

 Son dönemde açılan oteller özellikle yeşil otel konseptleri ile dikkat çekiyor. Sizin bu konudaki yaklaşımınız ne oldu?
Rezidor Grubu’nun çevre bilinciyle yaratmış olduğu Green Key sertifikasına en kısa zamanda sahip olup, bu konudaki hassasiyetimizi biz de göstereceğiz. Green Key, 2015 yılına kadar Rezidor Grubu’nun tüm otellerinde sahip olmayı planladığı global bir çevre dostu sertifikasıdır. Bu sertifikaya sahip olmak için alınması gereken tüm aksiyon planını yakın zaman içinde biz de uygulayacağız.

Otel teknolojiden faydalanma ve enerji verimliliği konusunda ne gibi ayrıcalıklara sahip?
Otelimizde kojen enerji sistemi bulunmakta ve enerji tasarrufu maksimum seviyede sağlanmaktadır. Kojenarasyon, (CHP) tercihen ısı tüketimi olan yerlerde kullanılan ve aynı zamanda bölge ısıtma ağını yararlı ısıyla besleyebilen elektrik enerjisi ve ısı üretebilen modüler yapılı bir sistemdir. Bu sistem kombine ısı ve güç sistemi ilkesine dayanmaktadır. Biz de çevre bilinciyle otelimizde bu sistemi kullanmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.

 

 İstanbul turizminde şehir otellerinin geleceğini nasıl görüyorsunuz?
İstanbul, her geçen yıl yerli ve yabancı misafir sayısını arttırmaya devam ediyor. Yakın zamanda yaşanan olumsuzlukların da giderileceğini ve hedeflenen rakamlara ulaşılacağını düşünüyorum. Öngörüm² sene sonra İstanbul’a gelecek misafir sayısının 15 milyon olacağı yönünde.

Dilek Holding’in bizimle paylaşacağı yeni yatırım planları var mı?
Grubumuzun hem şehir otelciliği hem de resort konusunda yatırımları devam edecektir. Yatırımlarımız somutlaşınca sizlere bunun bilgisini de vermekten büyük memnuniyet duyacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir