Akıllı Kartlarda Temassız Teknoloji Dönemi

Frost & Sullivan, “Çift Arayüz Kartlarına İlişkin Ticari Fırsatlar ve Zorluklar” başlıklı ürün inceleme raporunu açıkladı. Rapora gore; temassız kartlar akıllı kart dünyasını ele geçiriyor, bu alanda çift arayüzlü çözüm başı
çekiyor.

Modern dünyanın ileri düzeyde birbiriyle bağlantılı halde olması, güvenli kimlik doğrulama teknolojilerinin kullanılmasının yanı sıra bu teknolojilerin hızlı çalışan sistemler olmasını da gerektiriyor. Devletler ve tüm ilgili kurum ve kuruluşlar, güvenlik kadar elverişli çözüme geçiş yapmak için akıllı kartları giderek daha çok tercih ediyor. Ürün ömrü ve kalitesi büyük önem taşıdığından, çift arayüzlü çözüm, hem temaslı hem temassız arayüzler üzerinden son kullanıcıların etkileşime girebilmelerine imkan verdiği için en uygun ve güvenilir teknoloji olarak öne çıkıyor.

Temassız kartların farkı..
Dünyanın önde gelen araştırma ve danışmanlık kuruluşlarından Frost & Sullivan’ın yayınladığı “Çift Arayüz Kartlarına İlişkin Ticari Fırsatlar ve Zorluklar” başlıklı ürün raporunda, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akıllı Kart Grubu Küresel Program Direktörü Jean-Noel Georges, çift ara yüz kartlarının yararlarını ve bu kartların üretim süreçlerini içeren zorlukları ortaya koyuyor. Georges, önümüzdeki uzun yıllar boyunca temassız kartların öncelikle çift arayüz tipi temelinde yapılacağını, bunun başlıca nedeninin kurumların ve şirketlerin güvenli ve elverişli “temassız” kart tabanlı sistemlerin avantajlarını farketmiş olmalarından kaynaklandığını belirtiyor.
Georges ayrıca, çift arayüz kartların daha yüksek müşteri memnuniyeti sağladığını ve daha önemlisi bu kartların hibrit kartlardan daha ucuz olduğunu vurguluyor. Temassız teknoloji değer zinciri çapındaki pazar aktörleri, akıllı kart üreticileri ve özellikle çip satıcılarına yeni fırsatlar sunuyor. Ancak çift arayüz kartlarının üretimine ilişkin bazı zorluklar da bulunuyor.

Kimlik tanımlama ve ödemede en ileri çözüm

Akıllı kartların, teknik veya mekanik sorunlar nedeniyle arızalanmasının pek mümkün olmadığı söyleniyor. Devlet uygulamaları için beklenen standart ürün ömrü 10 yıl civarında bulunuyor. Çift arayüzlü çözümün potansiyel yenilenme ve maliyetli basım işlemlerini önlemek için en az 10 yıl boyunca iş görmesi gerektiği ifade ediliyor. Soz konusu akıllı kart teknolojisinin kimlik tanımlama ve  doğrulama açısından kesinlikle güvenilir ve kullanımı kolay en iyi yol olduğu belirtiliyor. Ödeme yapma amacıyla kullanım açısından ise kart ömrü daha az önem taşıyor. Zira banka kartları her iki ila üç yılda bir yeniden basılıyor. Ancak Georges, bir banka kartının resmi kimlik kartından çok daha sık kullanılacağına dikkat çekiyor ve banka kartlarının cüzdan, çanta ya da cepte taşındığını, olayısıyla fiziksel hasara uğradığını ve ayrıca aşınmaya, aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kaldığına da dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir