Altınyağ’dan 2 Milyon Avroluk Yatırım

Altınyağ, üçlü troyka ile güçleniyor, üretimini üçe katlıyor

Çevik kardeşlerin sahibi olduğu, ALYAG kodu ile İMKB’de işlem görmeyi sürdüren İzmirli Altınyağ Kombinaları, yeniden yapılanma sürecinde sektörün deneyimli üç yeni tepe yöneticisi, Şevket Yılmazçetin, Mustafa Karaman ve Dr. Mehmet Dikkaya’yı transfer etti. Bu güçlü troyka ile gerçekleştirdiği 2 milyon Avro’luk yeni teknoloji altyapısı, yıllık 72 bin tona ulaşan rafine üretim kapasitesi ile ihracatını 6 ülkeye yaydı. İç pazarda yayılmak için TARPAZ ile yaptığı anlaşma ile büyümesini sürdüren Altınyağ, yeni hedefini Avrupa ve Afrika pazarları olarak belirledi. Enver Çevik, Masum Çevik ve Mehmed Nureddin Çevik’in 20 milyon TL’yi aşkın sermaye transferi ile faaliyetlerini canlandırdığı Altınyağ Kombinaları, bugün bünyesindeki 120 çalışanı, tedarikçileri, paydaşları ve bunların aileleri ile bölgede önemli bir istihdam kaynağı olmaya devam ediyor. 

İzmir’de üretimini sürdüren Altınyağ Kombinaları, atanan üç yeni tepe yöneticisi ile vizyon ve hedeflerini yükseltiyor, değişen marka imajı ve güçlenen mali yapısının yanı sıra ekibine kattığı deneyimli isimlerle gıda sanayinin iddialı şirketi olma yolunda hızla ilerliyor.

Bilindiği gibi, finansman, muhasebe ve yönetim konularında uzun yıllardır uluslararası arenada üst düzey yönetici deneyimine sahip Şevket Yılmazçetin’in önce Genel Müdür Yardımcılığı’na atanmasının ardından Genel Müdürlük koltuğuna oturması ile Altınyağ’da yeniden yapılanma süreci hızlandı. Peşinden uluslararası şirketlerde ve büyük gruplarda uzun yıllar üst düzey yöneticilik deneyimi olan Mustafa Karaman’ın CFO olarak, gıda sektöründe üretim ve pazarlama konularında sektörün duayeni olarak tanınan Dr. Mehmet Dikkaya’nın Genel Müdür Yardımcıları olarak ekibe kazandırılması ile Altınyağ’da yeni bir altın dönemi başlatacak güçlü bir troyka işbaşına gelmiş oldu.

Böylelikle birbirini tanıyan ve tamamlayan güçlü troyka ile Altınyağ Kombinaları, hem iç pazara hem de dış pazarlara yönelik hedeflerini revize ederek üretim kapasitesini artırdı. Bu kısa süre içinde şirketin bilgi işlem ve teknoloji altyapısına 2 milyon Avro’yu aşkın yatırım gerçekleştirildi. Tesis, yenilenen makine parkı ile Türkiye’nin iddialı entegre sistemlerinden biri haline geldi.

Geçtiğimiz Nisan ayında Türkiye’nin 95 yıllık güzide kuruluşu Tariş’in iştiraki TARPAZ ile Altınyağ markalı “Rafine Ayçiçek Yağı ve Rafine Mısır Yağı” ürünlerinde, yıllık 12 bin ton alım garantisi, Türkiye sathındaki dağıtımı konusunda yaptığı anlaşma ile iç pazarda da iddiasını sürdürüyor.  Bu anlaşma ile Altınyağ’ın kavanoz ve teneke ambalajlar halinde 1,2, 5, 8 ve 15’er litrelik ürünleri yine TARPAZ tarafından yurt sathına dağıtılmaya başlandı.

Sermaye artırımının ardından Adana, Kahramanmaraş, Konya ile Ukrayna ve Rusya’dan hammadde teminine de başlayacak olan Altınyağ, güçlenen makine parkı ile çekirdek kırma ve kabuk ayırma işlemlerini hızlandıracak. Fire oranını da yüzde 1,5 oranında azaltırken, 2012 sonuna kadar hem iç hem de dış piyasa taleplerini karşılamak üzere gerçekleştireceği 36 bin tonluk üretim ile rafine üretim kapasitesini aylık 6 bin tona çıkarmış olacak.

Sadece ürün kalitesi nedeniyle Türkiye’deki ilk iki şirketten biri olarak tercih edilen Altınyağ,  ayçiçek ve mısırözünden oluşan 5 bin ton ile başladığı ihracatını keten, kolza, soya ve pamuk ürünleri ile çeşitlendirerek Birleşik Arap Emirlikleri, Afganistan, Lübnan, İsrail, Pakistan ve Filistin pazarlarından elde ettiği yeni siparişlerle 20 bin tona çıkaracak. Çok yakın bir süreçte, AB ülkelerini hedefleyen Altınyağ’ın iç ve dış pazarlara yönelik kapasitesi bu yıl sonu itibariyle 36 bin tona ulaşacak.

Bilindiği gibi Enver Çevik, Masum Çevik ve Mehmed Nureddin Çevik’in 20 milyon TL’yi aşkın sermaye transferi ile faaliyetleri canlandırılan Altınyağ Kombinaları, bugün bünyesindeki 120 çalışanı, tedarikçileri, paydaşları ve bunların aileleri ile bölgede önemli bir istihdam kaynağı olmaya devam ediyor.

İç ve dış pazar fırsatlarını gerçekleştirmek üzere yeni yatırımlara hazırlanan Altınyağ Kombinaları, 3 Mayıs 2012 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısı’nda aldığı karar ile ödenmiş sermayesini nakit ve bedelli olarak yüzde 117.08 oranında artırarak 60 milyon TL’ye yükseltecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir