Doruk Group Holding’ten 40 yıllık bereket

“Bir buğday tanesinden dünyalar kurmak” vizyonuyla tohumdan sofraya her aşamada aktif olarak yer alan Doruk Group Holding 40. kuruluş yılını çalışanlar ve iş ortaklarıyla birlikte kutladı. 

Grup çalışanları yanı sıra iş ortaklarının da katılım gösterdiği Doruk Group Holding 40. yıl kutlama gecesinde Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Türkiye’de ekmek tüketme alışkanlığı hakkında bilgilerin yanı sıra grubun 40 yıllık geçmişini, gelişimini ve hedeflerini de davetlilerle paylaştı.

Türkiye’de ekmek sektörünün gelişimi için Doruk Group Holding’in yapısal yaklaşımını aktaran Doruk Group Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hasip Gençer, Türkiye’de üretilen ekmeğin nitelikli beslenmeye katkı sağlayacak şekilde geliştirilmesi için grup olarak öngördükleri bakış açısını paylaştı. Tarihi bulgulara göre ilk buğdayın MÖ 8800- 8400 yılları arasında Karacadağ Ovası’nda yetiştirildiği Türkiye’nin dünyada kişi başına en çok ekmek tüketen ülkesi olduğunu belirten Gençer, kişi başına yılda 150 kilogram ekmek tüketildiğini söyledi.

FAALİYET GÖSTERDİĞİMİZ HER ALANDA LİDERLİK HEDEFLİYORUZ

Holding bünyesindeki yapılanmayı da aktaran ve faaliyet gösterdiği her alanda liderlik hedeflediklerini belirten Gençer; “Tekirdağ’da 1972’de Marmara Un Sanayii Anonim Şirketi ile temeli atılan Doruk Group Holding, bugün buğday tohumundan, ekmeğin sofraya gelinceye kadar geçirdiği tüm süreçte var olan ve dünyada sadece bu işe odaklanmış en kapsamlı yapılanmayı oluşturuyor. Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding, Doruk Una Değer Katma Holding ve Doruk Unlu Lezzetler Holding olmak üzere, operasyonel verimlilik ve küresel rekabet esnekliği oluşturan üçlü bir yapılanmaya sahip olan Doruk Grubu, dünya üzerinde buğday değer entegrasyonunu tamamlamış ve sadece bu değer zincirine odaklanmış en kapsamlı yapılanmayı oluşturuyor” diye konuştu.

‘Bir buğday tanesinden kocaman dünyalar kurmak’ vizyonuyla 40 yıldan bu yana unlu mamuller sektöründe yer alan Doruk Group Holding’in varoluş amacının Türk tüketicisinin sağlıklı ekmekle doğru beslenerek yaşam kalitesini artırmaya katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Gençer, Doruk Group Holding olarak buğday tohumundan, ekmeğin sofraya gelinceye kadar geçirdiği tüm süreci bir değer zinciri olarak tanımladıklarını ifade etti.

HOLDİNGİN EN ÖNEMLİ GİRİŞİMLERİNDEN BİRİ ‘BERCE’

Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding’in buğdayın tarımsal alandaki süreçlerine odaklanarak, önümüzdeki 50 yılda dünya beslenmesinde önemi daha da artacak olan hububat ticareti ve tedarik operasyonlarını yönettiğini belirten Hasip Gençer; “Toplam 1 milyon ton buğday iş hacminin yanı sıra, 25 bin tonluk üretimi ile Türkiye’nin özel sektördeki en büyük sertifikalı tohum üreticilerinden biri olan Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding’in en önemli girişimlerinden biri BERCE. 64.000 dekar büyüklüğündeki Muş Alparslan Tarım İşletmesi’ni kiralayan ve teknoloji, tohum ve damızlık hayvan üretim merkezi olarak değerlendiren holdingin BERCE girişimi, Türkiye’nin tarımsal üretiminin buğday dahil tüm ürünlerde en az ikiye katlamayı ve Eflani’den başlayarak tüm yurda yayılmayı hedefliyor.

Doruk Una Değer Katma Holding’in her tür ve büyüklükteki unlu mamul üreticisinin girdi ve diğer maddelere olan ihtiyacını tek adresten karşılayacak şekilde toplam çözüm sağlayıcısı olarak faaliyet gösterdiğini belirten Gençer, holdingin yıllık 666 bin ton buğday kırma kapasitesine sahip olduğunu, aynı zamanda bilgi birikimi desteği ile pazara ve üreticiye özel ürün ve hizmetleri de geliştirdiğini sözlerine ekledi.

PAKETLİ EKMEK PAZARI VE 3’ÜNCÜ NESİL FIRINCILIKTA ÖNCÜ MARKA

Gencer, konuşmasını şöyle tamamladı: “Doruk Unlu Lezzetler Holding, Doruk Grubu’nun Yıldız Holding ile ortak girişimi. UNO markasıyla Türkiye’de paketli ekmek kategorisinin öncüsü olan Doruk Unlu Lezzetler Holding, toplumun en önemli besin maddelerinden birine sağlık, hijyen ve besleyicilik gibi unsurları ekledi. Bir diğer marka Komşufırın ile unlu mamuller tüketimini çağdaş ve sağlıklı mekanlar ile birleştiren ve farklı lezzet arayışlarına karşılık veren Doruk Unlu Lezzetler Holding, tüm faaliyetlerinin merkezine ise tüketici ihtiyaçlarını koyuyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir