Dünyanın Meyve Suyu Üreticileri MEYED’in Ev Sahipliğinde Toplandı

MEYED, 3-4 Eylül’de İstanbul’da yapılan 3. Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi’ne ev sahipliği yaptı.

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), uluslararası meyve suyu platformunu 3-4 Eylül’de İstanbul’da topladı. Meyve suyu sektörü için çok önemli olan ve bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Meyve Suyu Kongresi’ne dünyanın pek çok yerinden meyve suyu üreticisi katıldı. Küresel meyve suyu pazarı için çok önemli olan bu zirvenin İstanbul’da yapılması Türkiye’yi küresel meyve suyu pazarının en önemli oyuncularından biri haline getiriyor.

Stratejik Buluşma
Küresel meyve suyu pazarının en önemli oyuncularından biri olmaya aday Türkiye, 3-4 Eylül 2012’de bu yıl üçüncüsü yapıla Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi 2012’ye ev sahipliği yaptı. Türkiye ayağında Meyve Suyu Endüstrisi Derneği’nin (MEYED) organize ettiği zirve ile stratejik olarak küresel pazarda en stratejik meyve suyu pazarındaki tedarik zincirlerini bir araya getirmeyi amaçladı. Zirve ile ayrıca MENA bölgesinde hızla büyüyen meyve suyu pazarından faydalanılması da hedeflendi.

İstanbul Divan Asia Otel’de 3-4 Eylül 2012 tarihinde gerçekleştirilen 3. Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi
2012’de ayrıca Avrupa Meyve Suyu Birliği (AIJN), Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu (IFU), Avrupa Meyve Suyu, Nektar ve Sebze Kalite Kontrol Sistemi (EQCS), Çin Meyve Suyu Odası (CFNA), Arap İçecekler İhracatçıları (ABA) ve Brezilya Narenciye İhracatçıları Derneği (CitrusBR) da yer aldı. Türkiye Global Pazarın Gözdesi MEYED Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Türkiye’nin global meyve suyu pazarı için oldukça cazip bir ülke olduğunu belirtti.

MEYED olarak Türkiye’nin bu pazardan maksimum verim alması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Akdağ, “3.
Meyve Suyu, Nektar ve Alkolsüz İçecekler Zirvesi’ni saygın destekçilerimizle birlikte gerçekleştirmekten ve böylesine büyük bir organizasyonla misafirlerimizi İstanbul’da tekrar ağırlamaktan çok mutluyuz” diyerek, “Türkiye’deki meyve suyu sektörünün global meyve suyu pazarının en yüksek potansiyelli pazarlarından biri haline gelmiştir. Türkiye bu alandaki önemli yatırımları, coğrafi konumu, mevsimsel özellikleri gibi etkenler sayesinde geleceği çok parlak” şeklinde ilave etti. Başarı için devlet – üretici – sanayici ve bilim kuruluşlarının işbirliği yapması gerektiğini belirten Akdağ şunları söyledi: “Türkiye coğrafi özellikleri, iklimi, tarım alanları nedeniyle en çok dikkat çeken ülkelerin başında yer alıyor. Ancak bu alanda istenen başarının sağlanabilmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Nedir başarının sırrı? Devlet tarım yapan üreticisini destekleyecek, sanayici bu alana yatırım yapacak, bilim dünyası da bu alanda araştırma yapacak. Bu dört grup arasında gerçekleşecek işbirliği ile verimli projeler gerçekleştirilebilecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir