Kırklareli’nde önce bağcılığa sonra konaklamaya yatırım yaptılar!

BNK Group, Saranta ve Chateau Murou markalarından sonra Kırklareli Karakoç mevkiindeki 200 dönümlük tesisinde konaklama hizmetleri de başlattı. Bağcılıkla beraber Mia Bella Restaurant ve Saranta Farmhouse Otel yatırımlarıyla vites yükselttiklerini söyleyen BNK Group Genel Müdürü Yusuf Devrim Tosun, yatırım detaylarını ve turizm-gastronomiye yönelik hedeflerini anlattı.


Kırklareli’nin Karakoç mevkiinde 2002 yılında satın alınan 100 dönümlük arazide bağcılık faaliyetleriyle başladı, Saranta hikayesi. İlk ekim 2003 yılında gerçekleşirken 10 yıl boyunca iyileştirme çalışmaları sürdü, ilk şişeleme ise 2011 yılında yapıldı. Biyoteknik mücadele ve organik bağcılık yöntemleriyle doğaya ve çevreye uyum, saygı ve sürdürülebilirlik çerçevesinde Saranta ve Chateau Murou markalarıyla Türkiye’de pek çok ilke imza atıldı. Bağcılıkla başlayan bu serüven, iş insanı Murat Türkmen’in otel ve restoran yatırımlarıyla devam etti. Türkmen, Şubat 2024’te Mia Bella Saranta’yı, Nisan 2024’te ise Saranta Farmhouse Oteli turizm ve gastronomi sektörlerine kazandırdı.

Oliva MICE’ın 3-4 Mayıs tarihlerinde tesise düzenlediği tanıtım etkinliği kapsamında BNK Group Genel Müdürü Yusuf Devrim Tosun ile bir araya geldik.

200 dönüm özel arazi üzerinde yaklaşık 1.5 aydır şarap üretimi temasıyla konaklama hizmeti vermeye başladıklarını da söyleyen Tosun, yatırım sürecine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Murat Türkmen, Kırklareli bölgesinde Türkmen Holding bünyesinde tekstil yatırımları olan bir iş insanı. Kendisi yurt dışı ziyaretleri esnasında Türkiye’de de çiftlik evi ve şato tarzı yerlere ihtiyaç olabileceğini tespit ediyor. Bölgenin iklimine ve toprak yapısına uygun üzüm çeşitlerini getirmek suretiyle ilk olarak 2002 yılında Kırklareli bölgesinde bağcılık faaliyetlerini başlatıyor. 10 yıl boyunca sürekli denemeler yapılıyor. 10 yılın sonunda Saranta ve Chateau Murou olarak markalarını oluşturup şişeleme yaptıktan sonra şarap çeşitleriyle piyasaya girmeye başlıyor. O tarihten itibaren her yıl girdiği yarışmalarda pek çok şarap çeşidiyle ödül alıyor.”

Önce Mia Bella Restaurant sonra Saranta Farmhouse Otel…

Trakya’nın verimli topraklarında bir hayal hikâyesinin devamı niteliğindeki Saranta Farmhouse Otel ve Mia Bella Restaurant’ın yatırıma dönüşmesi sürecini ise Tosun şu sözleriyle aktardı: “Devamında Saranta Farmhouse ve restoranın inşaatı tamamlanıyor. O süreçte Murat Türkmen, Lüleburgaz ve Edirne’deki restoranlarımızı ziyaret ettiler. Lezzetlerimizi tattılar, şeflerimizi tanıdılar. Bizleri tanıdılar. Birlikte yol alabileceğimize kanaat getirerek önce 29 Şubat 2024’te restoranımızın açılışını yaptık. 5 Nisan itibariyle de otelimizi hizmete açtık. O günden itibaren de daha çok otel ve restoranımızı tanıtmaya çalışıyoruz. Kırklareli Karakoç mevkiinde İstanbul’a 2 saat mesafede konumlanan bir tesisiz. Hem İstanbul Havalimanı’na hem de Bulgaristan ve Yunanistan’a yakın bir mesafedeyiz. Lokasyon olarak avantajlı bir noktadayız.”

Beyaz yakalılara hitap ediyor

“Sadelik en büyük lükstür” felsefesiyle misafirlerini ağırlayan Saranta Farmhouse’un hedef profilini beyaz yakalı üst düzey yöneticiler oluşturuyor. İstanbul’a iki, İstanbul Havalimanı’na 1.5 saat uzaklıkta olmanın avantajıyla Türkiye’nin her noktasından tercih edildiklerini belirten Tosun, “Bizler doğru hizmet vermeye devam ettikçe, standartlarımızı yükselttikçe burada konaklamamaları için bir neden kalmayacak.” dedi.

Sonbahara kadar oda sayısı 14’ten 25’e çıkacak

Otel içi ve tesis bahçesinde milyonluk sanat eserlerine yer veren Saranta Farmhouse Otel’in 14 odasının her biri kendine özel bir temayı içinde barındırıyor. Odaların, dünya üzerinde en popüler üzüm bölgelerinden ilham alınarak tasarlandığını belirten Tosun, “Bize gelen talepler doğrultusunda oda sayımızı 25’e çıkarmak için proje geliştiriyoruz. Proje daha tamamlanmadı, üzerinde çalışılıyor. Bu sonbahara kadar karar verip hızlıca uygulamak istiyoruz.” dedi ve dokuyu bozmaksızın herkesi rahat ettirebilecek kapasite artırımı üzerindeki çalışmalarını sürdüklerini sözlerine ekledi.

Yer altı mahzenine sahip

Tesisin en güçlü kaslarından biri, yaklaşık 430 metrekare büyüklüğündeki yer altı mahzeni. 72 günde katoyla kazılarak oluşturulan mahzende yaklaşık 9-10 çeşit üzüm bulunuyor. Üzüm bağlarıyla çevrili konaklama alanlarına sahip Saranta Farmhouse’ta spa, hamam, sauna, masaj, buhar, tuz odası, bilardo salonu, özel ikili görüşme odası ve yarı olimpik açık yüzme havuzu gibi birçok hizmet bir arada sunuluyor. Geniş bahçesinde 360 derecelik seyir terası ve gün batımı barına ilave olarak tesis, 135 metrekarelik alana yayılan büyük toplantı salonu ile de iş toplantıları için güçlü bir alternatif.

Konaklama hizmetlerinin yanı sıra misafirlerine doğanın tadını çıkarabilecekleri pek çok aktiviteyi de yaşama imkanı sunan tesisi ziyaret edenler yakın coğrafyadaki doğal güzellikleri keşfetme olanağına da sahip. Kuzulu Şelalesi ve hemen üst tarafındaki şapel bunlar arasında öne çıkanları.

Edirne ve Lüleburgaz’dan sonra üçüncü şubesini Saranta Farmhouse bünyesinde hayata geçiren Mia Bella Restaurant’ın başında genç ve deneyimli bir şef olan Mustafa Baylan bulunuyor. “İyi yemek” felsefesini Kırklareli’nin yerel ürünlerinden dünya tatlarına ustalıkla harmanlayan Baylan, mutfağında Asya mutfağından Akdeniz’e, et yemeklerinden deniz mahsullerine kadar pek çok lezzet seçkisini bir arada sunuyor.

“Trakya Bağ Rotası’na dahil olmak istiyoruz”

BNK Group Genel Müdürü Yusuf Devrim Tosun, Saranta Farmhouse’un pazarlaması kadar destinasyon tanıtımının önemine de vurgu yapıyor sözlerinde. Bir taraftan tesisi pazarlarken diğer taraftan Kırklareli’ni turizmde cazibe merkezi haline getirmek için tanıtım çalışmaları yürüttüklerini ifade eden Tosun şöyle devam etti: “Trakya Kuzey Bağ rotasının içerisine dahil olmak istiyoruz. Türkiye’de Kırklareli’nin markalaşmasını istiyoruz. Aynı zamanda şehrin Trakya’daki coğrafi işaretli ürünlerin satışı ve tanıtımını da misyon edinmiş durumdayız. Her bir ürünün ülkemizde markalaşması, her bir yerel ürünün Türkiye’nin en uzak noktaya bile ulaşması için vesile olabilirsek mutlu olacağız.”

Türkiye’de hali hazırda iki bağ rotasının olduğunu belirten BNK Group Genel Müdürü Yusuf Devrim Tosun, “Bağ rotası, Bulgaristan’dan geliyor. Çanakkale, Bozcaada’dan aşağı giden bir rota var. Bir de Kuzey Bağ Rotası denilen Bulgaristan’dan başlayarak Kırklareli’nin de içine dahil olduğu daha kısa bir bağ rotası var.” dedi. Tosun, şu anda bağ rotasına yapılan yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının hedeflenenin altında olduğunu söyleyen Tosun, “Bizim hedefimiz potansiyeli artırmak.” ifadelerini kullandı.

Yerel istihdama katkı

Tesis genelinde toplam 40 kişiye çalışma imkanı veren Saranta Farmhouse, yerel istihdamıyla da dikkat çekiyor. Turizm lisesinden stajyer elemanlar aldıklarını söyleyen Tosun, “İş garantili bölüm olarak da çok yakında protokol yapmak istiyoruz. Mezun olan tüm genç arkadaşlarımızı da turizme, gastronomi sektörüne kazandırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yusuf Devrim Tosun Kimdir?

1975 Almanya doğumlu. Gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Yusuf Devrim Tosun, aslen Adanalı. Türkiye’ye dönüşünde lise öğrenimini Adana’da tamamlayan Tosun, Kocaeli Üniversitesi’nde otomotiv okudu. 1996 yılında perakende sektörüne adım atan, bu eğitimi sırasında çalışma ekonomisi ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde turizm eğitimi alan Tosun, perakende sektörüyle birlikte mağazacılık alanında görev aldı, ardından alışveriş merkezi yönetimine dahil oldu. Türkiye’nin yaklaşık 20 şehrinde fiilen çalıştıktan sonra en son Kırklareli’ndeki alışveriş merkezinin yönetimine katıldı. Mayıs 2023 itibariyle yeme içme sektörüne geçiş yapan Tosun, bir yıldır BNK Group’un Genel Müdürlüğü görevini üstleniyor.

#sarantafarmhouseotel #saranta #chateaumurou #kırklareli #yusufdevrimtosun #turizm #yatırım #türkmenholding #murattürkmen #şarap #bağcılık #gastronomiturizmi #miabellaresturant

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir