Pest kontrolün öncü markası Rentokil Türkiye’de büyümek istiyor

Dünyada 55 ülkede pest kontrol alanında hizmet veren Rentokil, 2011 yılından bu yana Türkiye pazarında. Otel, restaurant, cafe, fabrika, hastane, konut ve avm’lerde tüm haşere kontrol önlemlerini internet üzerinden çevrimiçi görebilme imkanı sağlayan firmanın hedefinde Türkiye’deki Pazar payını daha da arttırmak var.

Dünyada pest kontrol sektörünün lider firmalarından Rentokil, 2011 yılında Türkiye pazarına girişinden sonra yaptığı atılımla pazar payını her geçen gün arttırıyor. İngiltere merkezli firma, sektörel deneyimini şimdi Türkiye pazarına aktarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firmanın otel sektörüne yönelik faaliyetlerini, hedeflerini ve yatırım planlarını Rentokil Türkiye Genel Müdürü Metin Acar ve Rentokil MENAT Bölge Direktörü Richard Jones ile birlikte konuştuk.

Rentokil’i kısaca tanıtarak; faaliyet alanlarını ve mevcut pazarları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Muhtelif kültürlere sahip 55 ülkede pest kontrol alanında hizmet veren, 68.000 kişiye iş imkanı sunan global bir firmayız. 1927 yılında İngiltere’de kurulan firmamız, Türkiye’ye 2011 yılında giriş yaptı. 80 yıldan beri sürekli yeni metotlar, müşterilerin karşılaştığı sorunlarla ilgili faydalı olabilecek ürünler geliştirerek, pest kontrol alanında öncü olmuş bir firmayız. Otel, restaurant, cafe, fabrika, hastane, konut, market ve avm gibi hemen hemen bütün sektörlerde faaliyet göstermekteyiz.

Markanın Türkiye’ye geliş sürecininden de bahseder misiniz?

Rentokil 2011 yılının temmuz ayında ilk şirket alımını gerçekleştirdi. NB ile başlayan bu süreç, 2012 yılının sonlarında Protek ile devam etti. Her iki firma da kendi alanlarında Türkiye’nin lider firmalarıydılar. Satın alma sürecinden sonra büyük bir pazar payına sahip olduk. Rentokil yatırımları ile kendi teknolojisini Türkiye’ye getirdi. Sektörde yeni teknolojiler ve ürünler ile farklı çözümler oluşturmayı hedeflemekteyiz.

Rentokil’in Türkiye’deki yatırımlarından söz ettiniz. Söz konusu bu yeni yatırım ve büyüme planlarınızdan bahseder misiniz biraz?

Rentokil, sektörde nasıl bir gelecek gördü, pazardan beklentileri nelerdir? Rentokil ilk önce kendi patentli ürünlerini ve kendine özgün online raporlama sistemi olan Pest Net Online’ı Türkiye’ye getirdi. Bu sistemle tüm haşere kontrol önlemlerinizin raporlarını nerede ve ne zaman isterseniz internet üzerinden çevrimiçi görebilmektesiniz. Bu yeni yatırımlar ile birlikte gelecekte ülke pazarında daha büyük bir paya sahip olmak ve daha fazla müşteriye hitap etmek istiyoruz. İnsanlar artık zararlılar tarafından taşınan hastalıkların farkındalar. Dolayısıyla korunmak için artık pest kontrol firmalarına ihtiyaç duymaktalar. Markamız insanların bu ihtiyaçlarını karşılamak için en yeni yöntem ve teknolojileri kullanarak daha profesyonel hizmet vermeyi hedeflemektedir.

Bu tür fuarlarda pest kontrol firmalarını görmeye pek alışkın değiliz. Katılım amacınız nedir?

Türkiye’de birçok otel gurubu ile hali hazırda çalışmaktayız. Rentokil olarak Türkiye’ye getirdiğimiz yeniliklerimizi, sektörümüzdeki son teknolojileri hem müşterilerimize hem de ileride müşterimiz olabilecek firmalara bilgilerimizi aktarmak istiyoruz. Ayrıca sektörün nabzını yakından takip ederek firmalardan aldığımız geri bildirimleri en olumlu şekilde değerlendirmek istiyoruz.

Otellerde pest kontrolün öneminden de bahseder misiniz biraz?

Otellerde birden fazla giriş noktaları olduğu için istila riski yüksektir. İtibarları en önemli yerlerden biridir. Haşere ile ilgili tahtakuruları en büyük sorunlarıdır. Ayrıca aynı çatı altında birden fazla haşere kontrol müşterileri bulunmaktadır; housekeeping, restaurant ve bar bölgesi, otel bakım departmanı ve bağlı olduğu arka ofis bölgeleri. Bu noktalara ayrı ayrı özen gösterilmesi gereklidir.

Basında “tahta kurusu”ndan söz ediliyor, özellikle ABD ve Avrupa’da. Nedir durum gerçekten?

Tahtakurusu ABD ve Avrupa’da otel sektöründe ciddi anlamda bir problem oluşturmaktadır. Otel müşterilerini huzursuz eden ve hastalık yayan bir zararlıdır. Canlının yaşattığı problemler müşteri kaybına dolayısıyla ekonomik kayba ve prestij kaybına neden olmaktadır.

Otelleri tehdit eden diğer zararlılar nedir?

Özellikle otelin gıda bulunan alanlarında hamamböceği ve sinek problemleri görülmektedir. Ayrıca otoparklar, depolar, teknik odalar ve dış alanlarında kemirgen problemlerine rastlamaktayız.

Son olarak satış ve pazarlama faaliyetlerinizden de kısaca bahseder misiniz?

Profesyonel satış kadromuz ile tüm Türkiye de satış ve pazarlama faaliyetlerimizi düzenli olarak sürdürmekteyiz. Özel uyguladığımız kampanyalar, reklamlar, fuar katılımları ve sektörel toplantılar ile Rentokil’i geniş çevrelere tanıtmaya devam etmekteyiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir