2021, turizmde konsolidasyon ve el değiştirme yılı mı olacak?

Salgının en ağır etkilerini yaşayan turizm ve perakende sektöründe borçlar ve cirolar temel gündem olarak ön plana çıkarken, bu yıl her iki sektör için de konsolidasyon ve el değiştirmelerin yaşanması öngörülüyor.

Salgının en çok vurduğu sektörlerin başında gelen turizm ve perakendede bu yıl da çalkantılar durulacağa benzemiyor. Sözcü’de yer alan habere göre, pandeminin getirdiği inişli çıkışlı piyasa ortamı ile yeni dalgaların perakende ve turizmde oluşturduğu büyük değer ve ciro kayıpları satın alma ve el değiştirmelerle çözülecek gibi görünüyor.

El değiştirmeler öngörülüyor

Salgının vurduğu turizm sektöründe tarihi düşük fiyat seviyeleriyle yatırımcılar için kayda değer bir fırsat oluştuğu ve salgın sonrasında kısa vadede ciddi el değiştirmelerin yaşanacağı beklentisi hakim.

JLL tarafından hazırlanan Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Araştırma Raporu’na göre, Covid-19 etkisi ile dünyaya benzer şekilde durgunlaşan pazarda yatırımcılar “bekle-gör” stratejisi izledi. Araştırmada, bu yıla dair perakendede olduğu gibi turizm sektöründe de salgın sonrası özellikle kısa vadede ciddi otel yatırımları ile el değiştirmeler ve konsolidasyon süreçleri söz konusu olabileceği öngörüsü yer aldı.

#turizm #otelsektörü #eldeğiştirme #konsolidasyon

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir