Kadınları Arkasına Aldı “Börekçiler Kralı” Oldu

Eşinden ayrılmış, dul ya da çocuğu üniversitede okuyan kadınlara sertifika eğitimleri vererek işe alan Göçmen Börekçisi 57 şubeye ulaştı. İlk yurt dışı mağazasını Arabistan’da açan şirket gözünü Avrupa ve ABD’ye dikti.Borek Tepsi Gocmen

Kadın istihdamını kısa sürede 125’e çıkararak günlük 3 buçuk ton üretim kapasitesine ulaşan Göçmen Börekçisi yılda ortalama 20 franchise hedefliyor. Şirketin en büyük kozu ise tüm ürünlerinin ev yapımı ve hafif olması. Göçmen Börekçisi Genel Müdürü Tanju Taner Dönmez, şirketin 2004 yılında Kocaeli’nde kurulduğunu belirterek ilk olarak anneleri Gönül Dönmez’in yaptığı börekleri satarak işe başladıklarını söyledi. Dönmez, son beş yılda ciddi anlamda kurumsallaşarak kadın istihdamına odaklandıklarını anlatarak şunları kaydetti: “Kocaeli Körfez’de 3 bin 500 metre kapalı, 3 bin 200 metrekare de açık alanda toplam 6 bin 700 metrekarede günlük 3 buçuk tonluk üretim yapıyoruz. Kocaeli, İstanbul, Ankara, Çanakkale, Bolu, Sakarya olmak üzere altı ilde, 57 satış noktamız var. Yılda ortalama 20 şube açacağız.”

Yurt dışında büyüyecek

Nisan 2016’da Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da ilk yurtdışı franchise’ı ile hizmet hazırlıklarına başladıklarını ifade eden Göçmen Börekçisi Genel Müdürü Tanju Taner Dönmez, Hollanda ve ABD’de şube açarak bu özel tadı dünyaya tanıtacaklarını dile getirdi. Dönmez, 5 yıl içinde kendilerine has konseptleri ile yurtdışında en az 10 franchise açacaklarına dikkat çekerek “Turquality süreci de başladı” dedi.CarsafBoregi

Şube başı 60 bin tl kazanç

Tanju Taner Dönmez’in verdiği bilgiye göre şirketin franchise giriş bedeli 30 bin TL+KDV olarak belirlendi. Yatırım bedelinin 150-300 bin TL arasında olduğunu söyleyen Dönmez, bir şubenin aylık kazancının ise ortalama 60 bin lira olduğuna vurgu yaptı.

İstihdamda özel strateji

Göçmen Börekçisi’nin en önemli özelliğinin hiç çalışmamış kadınları dahi istihdam etmesi olduğunu ifade eden Göçmen Börekçisi Genel Müdürü Tanju Taner Dönmez, “Bu amaçla babamız Mustafa Dönmez adına Vakıf kurduk. Vakıf, İŞKUR ve İzmit Kaymakamlığı’nın işbirliği ile yaşına ve tecrübesine bakılmaksızın gerçekten ihtiyacı olan kadınlara hem iş olanağı, hem de eğitim alanı oluşturuyor. Eşinden ayrılmış, dul veya çocuğu üniversite okuyan kadınlara altı birimden herhangi birinde eğitim verildikten sonra bir sertifika veren olan vakıf, eğitim alanların bir kısmının da Göçmen Börekçisi’nde istihdam ediyor. Annemiz 125 kadın çalışanımızın başında. Erkek çalışanımız yok denecek kadar az. Üretimde makine kullanmıyoruz. Her şey el emeği ” diye konuştu.

gcmn0079

#KadınlarıArkasınaAldı #BörekçilerKralıOldu  #Kadın #Börek #Göçmen #Börekçi #GöçmenBörekçisi #BörekçilerKralı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir