Kullanıcıya ve çevreye faydalı yangın ihbar sistemi

Kaliteli uyku sunma hedefiyle 1974’te temellerini atarak bugün Türkiye’nin en bilinen yatak markası haline gelen Yatsan, İzmir’de toplam 60 bin metrekarelik açık alana kurulu 22 bin metrekare kapalı alana sahip tesisinde vardiyalı 600 personeliyle 7/24 yatak üretimi gerçekleştiriyor. Yatsan İzmir Fabrikası Çevre Mühendisi ISG Uzmanı Yiğit Mungan ile yangın güvenliğini konuştuk. Mungan, yangın algılama sistemlerinin kurulumundaki izlenimlerini ve sistemle ilgili deneyimlerini paylaştı.

“Amacımız fabrikamızda olmayan bir sistemi hayata geçirmekti”

Tekstil alanında faaliyet göstermeleri sebebiyle hassas bir seçim süreci yürüttüklerini ve referans güveni ile ilerlediklerini anlatan Mungan, “Çalışmaya başlamadan önce tereddüt ettiğimiz noktalar, kafamızda soru işaretleri vardı. Amacımız fabrikamızda olmayan bir sistemi hayata geçirmekti. Büyük bir sistem kurduğumuz için bu operasyonun işleyişi nasıl yapılacak şeklinde endişelerimiz vardı. İlgili firmalardan teklifler topladık, çeşitli aşamalardan geçtik ve alternatiflerimizi ikiye indirdik. Yönetimimizin Vestel’i tanıması sebebiyle ve onlardan da gelen pozitif geri dönüşler sonucunda EEC’de karar kıldık” dedi.

“Yangın algılama sistemimiz gözümüz ve burnumuz gibi”

Kurulum aşamasında tesislerine özel mühendislik çalışmalarının faydalarını gördüklerinden bahseden Mungan şöyle devam etti: “Proje başladığı andan itibaren kurulum ekiplerinin yaptığı çalışmalar, SIEMENS ve diğer ürünlerin profesyonelliği ve kalitesi içimizdeki endişeleri giderdi. Ortaya kaliteli bir sonuç çıktı. Şu anda yangın algılama sistemimiz gözümüz ve burnumuz gibi 7/24 hizmet veriyor” dedi.

Fabrika çevresindeki risklere karşı da güvende hissettiklerini söyleyen Mungan, “Xtralis OSID Açık Alan Duman Algılama dedektörlerimiz ve hava çekmeli dedektörlerimiz depolarımızda ana sistemle uyumlu bir şekilde çalışıyor. Fabrikamızın etrafındaki fazla sayıdaki tarlalarda yakılan anızlar, bizi bir iç yangından daha çok korkutan şeylerdir. Çünkü o tarla yangınının olası bir poyraz durumunda fabrikamıza sıçrama olasılığı çok yüksektir. Komşu fabrikalardan bu yüzden mal kayıpları yaşayanlar oldu. Komşumuzda çıkan bir yangından OSID dedektörlerimizin alarma geçmesiyle haberdar olduk. Başka bir sefer ise sevkiyat deposundaki hava çekmeli dedektörlerin erken algılama özelliği sayesinde sıçrama durumunu engelledik. Bu bizim için büyük bir avantaj. Yangın ihbar sistemimizin hem kendimize hem etrafımıza çok faydası oluyor” sözleriyle deneyimlerini aktardı.

“Ürünlerin özellikleri beklentilerimizi tam olarak karşılıyor”

Erken tespitin çok önemli olduğunu belirterek, “Sistemin cevap verme hızını çok beğendik “ diyen Mungan cihazların verimini korumak için bakım sözleşmesi yaptıklarını da söyledi. Sistemin genişleyebilir özellikte olmasından memnun olduklarını aktaran Mungan “Ürünlerin özellikleri beklentilerimizi tam olarak karşılıyor. Cihazlar esnek olduğu için biz 1 istiyorsak bize 1 veriyor, ileride 5 istemeye kalksak cihaz onu da verebiliyor. Sonuçta bunlar sorunsuz bir şekilde, entegre olarak çalışan sistemler” dedi. Yiğit Mungan, “EEC ile çalışırken hiçbir sıkıntınız olmayacağını söyleyebilirim. Hızlı, kolay, doğru ve güncel destek alabilmemiz bizim için en büyük faydadır” sözleriyle çözüm ortağı ile ilgili yorumlarını paylaştı.

#yatsan #EEC #yangınalgılamasistemi #yangınihbarsistemi #yangın  #yangıngüvenlik #XtralisOSIDAçıkAlanDumanAlgılamadedektörleri #dedektör #siemens #yiğitmungan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir