Eker’e Türk Patent Enstitüsü’nden Tescil

Süt ve süt ürünleri sektöründe 35 yıllık tecrübeye sahip Eker Gıda, “Tanınmış Marka” olarak tescillendi.  Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından Eker’e verilen “Tanınmış Marka” tescili, sektöründe saygın ve güvenilir bir yere sahip Eker’in prestijini daha da artırdı.

1977 yılında Altan Eker, Yusuf Eker ve Aykut Kutay tarafından Bursa’da Eker Çiftliği içindeki küçük bir imalathanede yoğurt ve ayran üretimi yapmak amacıyla kurulan Eker Süt Ürünleri AŞ, güçlü bir Anadolu markası olarak “Tanınmış Marka”lar ligine katıldı.

Türk Patent Enstitüsü tarafından verilen “Tanınmış Marka” tescili, sadece orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışında kalite standardının sağlandığı ve tüketici tarafından bilinir olduğu kanıtlanmış olan markalara veriliyor.

AR-GE’ye bütçesinden önemli bir pay ayıran Eker, 100’den fazla ürün çeşidi ile tüketicisine ulaşıyor. Stratejik ürünü ayranda yerinde satış noktalarında pazar ikincisi olan Eker, inovatif bakış açısı ile birçok ilklere imza atarak sektörüne öncülük ediyor. Türkiye’de ilk litrelik ayranı üreten ve geleneksel sütlü Türk tatlılarının da markte raflarana girmesini sağlayarak sektöründe bir segment oluşturan Eker, “lezzet” iddiasından ödün vermeden markasına yeni tesciller ekleyerek yoluna emin adımlarla devam ediyor.

İnovatif Tanınmış Marka, EKER

TPE tarafından Eker’e verilen “Tanımış Marka” tescilinin,  markalarına en önemli katkısının, prestij olduğunu belirten Eker Süt Ürünleri AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nevra Eker, şunları dile getiriyor: “Bu tescil, sadece orijinal marka özelliği taşıyan, ürünlerde ve hizmet anlayışlarında kalite standardının sağlandığı, tüketici tarafından bilinir olduğunu kanıtlamış olan markalara verilmektedir. Bu yüzden bizim için bir prestijdir.

Diğer önemli getirisi de Patent Enstitüsü’nün “Eker” markasını, tescil başvurularında “Tanınmış Marka” önceliği olarak korumasıdır. Bu nedenlerle markamızın resmi bir kurum tarafından  “Tanınmış Marka”  statüsünde görülüp belgelendirilmesinden dolayı gurur duyuyoruz.”

Eker, Türkiye’nin her noktasında tanınıyor

2001 yılından beri Eker firmasına vekillik yapan Destek Patent AŞ”nin Bursa Şube Yöneticisi Sedat Çiftçi, Eker’in sahip olduğu tüm markaların tescillerini almayı ihmal etmeyen firma oluğunu belirtiyor. Çiftçi, şunları söylüyor: “Eker, şimdi de Türkiye’nin her noktasında bilinen ‘Tanınmış Marka’ tesciline sahip oldu. Eker’in bir Anadolu markası olarak geçirdiği markalaşma sürecinde kendilerine destek vermekten son derece mutluyuz. Destek Patent AŞ olarak uzman kadromuzla yerel firmalarımızın markalaşma süreçlerine en iyi hizmeti vermeye devam ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir