Pandemi sonrası bir yeni marka, iki yeni şube

Pandemi sonrası bir yeni marka ve iki yeni şubeyle hizmetlerine kaldığı yerden devam eden Harbi Burger, yeni normalde de büyümeye odaklandı. Pandemi sonrasında, salgın öncesinde planladıkları yatırımları tekrar hayata geçirdiklerini belirten Harbi Burger’in kurucusu Gökhan Abdik, “Ülkece geçtiğimiz bu zor süreçte ekonomimize yerli yatırımcılar olarak katkıda bulunmalıyız. Biz Harbi Burger Ailesi olarak tamamen yerli sermaye ve yüzde 100 yerli Türk burgeri olarak büyüme hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Her işletme gibi bütün çalışanlarımızla birlikte karantina sürecini evlerimizde bolca dinlenerek ve sağlığımızı koruyarak geçirdik. Çalışanlarımızı bu pandemi sürecinde olması gerektiği gibi asla yarı yolda bırakmadık. Biz, çalışanlarımızla beraber bir aileyiz.” dedi.

“Her kriz bir fırsattır”
Pandemi sonrası alt yapısını tamamladıkları Harbi Ekmek Arası sokak lezzetleri konseptinin ilk şubesini Bakırköy’de bünyelerine kattıklarını belirten Abdik, “Yatırımlarımız bununla da sınırlı kalmadı. Venezia AVM’de aynı dönemde Harbi Burger markası olarak bir yatırımı daha hayata geçirdik.” diyerek bir yatırımın daha müjdesini verdi.“Eve sipariş verme oranı %30 arttı”
Gökhan Abdik, 1 Haziran sonrasında restoranlarının açılışıyla beraber her işletmede olduğu gibi ortalama yüzde 60’lık müşteri kaybı yaşadıklarını ifade ederek, “Covid-19 sürecinde eskiye nazaran eve sipariş oranımız yüzde 20-30 civarında arttı. Genel gözlemimiz, yeme içme alışkanlıkları pişmiş, pişmemiş yemeklere göre değişti. Müşteriler daha çok pişmiş gıda kullanımını tercih ediyor. Fakat biz restoranlarımızda son derece tedbirli ve hijyen kurallarına uygun çalışıyoruz. Markamızın güvenilirliği ve tercih edilmemizin en büyük sebeplerinden biri de, mutfak kalitemizdir.” diye konuştu.

“Koronavirüs tedbirlerimiz sıkı”
Salgın sürecinde çalışan ve müşteri nezdinde genel ve bireysel temizlik ve sağlık kurallarına uyumun önemine dikkat çekerek sözlerini sürdüren Abdik, “Bizler de işletme olarak bu konuda üzerimize düşen görev ve sorumlulukları en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Restoranlarımızda oturma alanları dışı maskesi dolaşılmaması konusunda gerekli uyarılarımızı yapıyoruz. Maskesi olmayan müşterilerimize maske takdim ediyoruz. Her masamızda dezenfektan suyumuz mevcut. Masalar haricinde restoranlarımızın sık kullanılan alanlarında da dezenfektan sularımız hazır. Müşterilerimizin güvenlikleri için restoranlarımıza girdikleri anda ateşlerini ölçerek sağlık durumlarını kontrol ediyoruz.” dedi.

“Tedbirlere herkes uymalı”
Pandemi sonrası restoran işletmelerinde uyulması gereken kurallara ilişkin bir yol haritası da çizen Gökhan Abdik, sözlerini şöyle tamamladı: “1 Haziran itibari ile işletmelerinin faaliyetleri sırasında ilgili kamu kurum veya kuruluşları tarafından ilan edilmiş olan tedbirlere tam olarak uyulmalı. Misafir kapasitesi sosyal mesafe planına göre belirlenmeli, bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilmeli ve kapasite bilgisi, tesisin girişinde görülebilir bir yere asılmalıdır. Ayrıca, restoran giriş holünde veya dış cephesinde ve misafir ile personelin kolayca görebileceği genel kullanım alanlarında, tesiste uygulanan ve uyulması gereken Covid-19 tedbirleri ve kurallarının yer aldığı panolar düzenlenmelidir. Bu tedbirlere yönelik mutfak temizliği ve gıda güvenliği protokolü, haşere ve zararlılarla mücadele protokolü hazırlanmalıdır. Sorumlu personelce protokole uyulması sağlanmalıdır.”

#harbiburger #abdikşirketlergrubu #yenirestoran #yemeiçme

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir