Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları programı açıldı

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Chicago’daki Kendall School of Culinary Arts işbirliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açtı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, alanında dünyanın en iyi okullarından biri olarak kabul edilen Chicago’daki Kendall School of Culinary Arts işbirliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açtı. İlklerin ve yeniliklerin üniversitesi Bilgi’de 2013-2014 akademik yılında başlayacak program, hem uluslararası mutfaklara hem de Türk-Osmanlı mutfağına hakim, yüksek beceri sahibi ve dünya çapında tanınan şefler yetiştirmeyi hedefliyor. Programın 16 Temmuz, Salı akşamı düzenlenen tanıtım gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Eğitim dünyasını ve yeme-içme dünyasını bir araya getiren gece, ABD’den gelen ünlü şef Christopher Koetke’nin yemekleri ile lezzetlendi. Kendall School of Culinary Arts Başkan Yardımcısı ve Laureate International Universities Mutfak Sanatları Mükemmeliyet Merkezi Başkan Yardımcısı Christopher Koetke, misafirlere birbirinden lezzetli yemek tarifleri ve ipuçları da verdi.

KOETKE: İYİ BİR ŞEF ÖNCE KENDİ MUTFAĞINA HAKİM OLMALI

Christopher Koetke, konuşmasına “Nasıl şef olunur?” sorusuna yanıt vererek başladı. Koetke, bu sorunun cevabının tüm dünyada aynı olduğunu söyleyerek, “İşin sırrı sadece 3 kelimede: Tutku, disiplin ve odaklanma… Öncelikle yemeği, yemek yapmayı ve insanları mutlu etmeyi tutkuyla sevmelisiniz. İkincisi disiplin ise tutkudan daha zor bir adımdır. Şef olmak disiplinli bir çalışma gerektirir. Disiplin, nasıl şef olunacağını öğrenmektir. Son olarak da bu işe odaklanmanız gerekir” dedi. Herkesin kendi kültürü ve kendi mutfağını öğrenmesinin önemini belirten Koetke, “En iyi şefler öncelikle kendi ülkesinin mutfağına, kültürüne hakim olan, sonra da bunu dünya mutfağından esinlenerek geliştiren şeflerdir” dedi.

SANVER: TÜRKİYE’NİN EN SEÇKİN İSİMLERİ BİZİMLE

Gecede bir konuşma yapan Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, “Üniversitemizin, Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu altında 2 programımız bu akademik yılda faaliyet göstermeye başlayacak. Bunlardan bir tanesi Turizm ve Otel İşletmeciliği programı, diğeri de bu akşam açılışını kutladığımız Gastronomi programımız. Bir üniversitenin bünyesine yeni bir programın katılması şüphesiz ki o üniversiteyi zenginleştirir, ancak gastronomi programının Bilgi Üniversitesi bünyesine katılıyor olması bizim için ayrıca özel bir mutluluk vesilesi. Dünya kültürlerinin çok önemli bir unsurunu oluşturan gastronominin, ‘Okul için değil yaşam için öğrenme’ felsefesine sahip Bilgi kimliği ile çok uyumlu bir program olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle, bugün bu gelişmeyi sizlerle paylaşıyor olmaktan da özellikle mutluyum’ dedi.

 

EREMSOY: ULUSLARARASI ARENAYA GENÇ YÖNETİCİ ŞEFLER

Programın açılışında bir konuşma yapan İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı Danışma Kurulu Başkanı Ata Eremsoy da, mesleki beceriler edinmiş olarak iş dünyasının aranan profesyonelleri haline gelen Bilgi öğrencilerinin, öğrenimleri boyunca; sosyal ve kültürel açıdan son derece renkli ve farklı olanaklarla dolu bir üniversite yaşamına sahip olduklarını belirtti. Eremsoy, Bilgi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı’nın da bu alanda gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, bütünlüklü bir eğitim sürecinden geçmiş ve uluslar arası arenada rekabet edebilecek genç yönetici şefler yetiştirmeyi amaçladığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir