Endüstriyel Firmalar Proje/Fikir Yarışmaları ile Çok Farklı!

zamanEndüstriyel firmalar dünyada başlayan yeni bir trend ile AR-GE ve pazarlama faaliyetlerini yarışmalar ile kesiştiriyorlar.

Günümüz rekabet koşullarında ne kadar bir kurum son tüketiciye hitap etmese de, pazarlama faaliyetlerini yürütmek zorundadır. Bunun yanında iş geliştirme için araştırma geliştirme departmanı da en az o kadar güçlü olmalıdır, ki alanında sürdürülebilirliği sağlayabilsin.

Yarışma Fabrikası Kurucu Ortağı Begüm Vatansever bu iki ayrı departmanı birleştiren yarışma projelerini şu şekilde anlatıyor: “Dünyada çapında yeni bir strateji, arge ve pazarlama faaliyetlerini birleştirmek. Bu birleşimdeki amaç, son tüketici için bir yarışma organize ederek, sektöre ve alana göre uygun bir inovatif bir cihaz veya endüstriyel bir proje üretmesini desteklemek.

Firma mevcut AR-GE faaiyetlerinin yanında proje/fikir yarışması ile sorunlara hızlı ve verimli sonuçlar üretilmesini sağlayarak, kendi bünyesindeki inovatif fikirlere değer katmaktadır.

Aynı zamanda kurum ülke genelinde yapacağı bu proje ile kendi alanında bir prestije de sahip olacaktır. Çünkü bu yarışma projesi ile kurum, sürece katılan kişilerin düşüncelerini önemsendiğini göstermektedir.”

Vatansever, proje/fikir yarışmaları ile kurumun aynı zamanda bir sosyal sorumluluğu da yerine getirdiğinin üzerinde durmaktadır. Bunu da şu şekilde açıklıyor: “Türkiye’de son yıllarda teknolojinin hızla geliştiğini ve birçok alanda inovasyonlar yapıldığına şahit oluyoruz. Türkiye’deki mühendislerin belli hedeflere yönelik projeler üretmeleri Türkiye’nin kalkınması açısında önemli olduğunu düşünüyorum. Bu gelişim sürecinde de proje/fikir yarışmalarının, mevcut potansiyelleri ortaya çıkarmada önemli rol oynadığı aşikardır.

Bu noktada en kritik süreç, projenin kurum ihtiyaçları ve hedef kitle ilgi çekmesinin sağlanmasıdır. Yarışma Fabrikası olarak da bu proje başlamadan önce ilk yaptığımız kurumun ihtiyaç analizini çıkarmak oluyor. Burada amacımız kurumun ne gibi fikirlere ihtiyacı olduğu, nasıl bir proje ile arge çalışmalarına destek verilebileceğinin kararıdır.Bu karar sonrası en doğru proje fikrini oluşturuyoruz.

Ardından gelen ise, projenin tanıtım çalışmaları. Tanıtım çalışmaları ise doğru hedef kitleye doğru noktalarda ulaşılmasıdır, bunu da ilgili üniversite bölümleri ve kuruluşlar aracılığı ile sağlıyoruz.”

Yarışma Fabrikası, sadece yarışma alanında başarılı projeler çıkarmak için kurulmuş bir ajanstır. Proje/Fikir yarışmaları ile farklı olmak  isteyen kurumlar ise Yarışma Fabrikası ile çalışarak vizyonel projeler çıkaracağını da aşikardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir