Geçtiğimiz mayıs ayında faaliyete başlayan Ordu-Giresun Havalimanı, Karadeniz’e yatırım talebini uçurdu. Hedef Ordu’ya birkaç yıl içinde 1 milyon turist çekmek!
Avrupa ve Türkiye’nin deniz üzerinde inşa edilen ilk havalimanı Ordu Giresun Havalimanı Karadeniz’e yatırım talebini uçurdu. Bölgeye ulaşımın kolaylaşması sonrasında yerli yabancı yatırımcılar bölgede yatırım yapmak için sıraya girdi.
CAMADAN: “MEYVELERİNİ TOPLAMAYA BAŞLADIK”
Karadenizli İşadamları Derneği (KAİAD) Başkanı Murat Camadan, bölgeye ulaşımın kolaylaşması sonrası yatırımcıların ilgisinin ciddi şekilde arttığını söyledi. Özellikle turizm alanında yatırım yapmak isteyenlerin ön plana çıktığını ifade eden Camadan, “Bu anlamda yaylalarımız yatırımcıların çok ilgisini çekiyor. Yayla turizminin bölgede yaygınlaşmasıyla da bu alanlara yatırım yapmak isteyenlerin sayısı hayli artmış durumda” dedi. 45 dakikada İstanbul ve Ankara’dan Ordu’ya ulaşımın mümkün hale geldiğini de söyleyen Camadan “Daha önceki yıllarda buralara yatırım yapmak isteyenlerin en büyük çekinceleri ulaşımdı. Kimse havalimanı olmadığından dolayı Ordu’ya ya da Giresun’a gelmek istemiyordu. Şimdi bir yatırımcı işadamı günübirlik Ordu ve Giresun’a gelerek iş görüşmelerini rahatlıkla yapabiliyor. Ordu-Giresun Havalimanı’nın meyvelerini toplamaya başladık. Çok yeni olmasına rağmen yatırımcıların bölgeye sık sık geldiğini görüyoruz. Bu ziyaretler önümüzdeki günlerde yatırıma dönüşecek. Ondan sonra bu yatırımlar ise bölge halkına istihdam sağlayacak” diye konuştu.
KONUT VE ARSA FİYATLARINI İKİYE KATLADI
Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılışından sonra bölgedeki konut ve arsa fiyatlarının da birden ikiye katladığını söyleyen Camadan “Ordu’nun Gülyalı İlçesi’nde Türkiye’nin ve Avrupa’nın ilk deniz üzerine inşa edilen havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı, kentteki arsa ve konut fiyatlarını ikiye katladı. Geçen mayıs ayında hizmete giren Ordu-Giresun Havalimanı kentte gayrimenkul fiyatlarını tavan yaptırdı. Havalimanı açılmadan önce Gülyalı ilçesinde 80 bin liraya satılan daireler 160 bin lirayı geçerken, metrekare fiyatı 100 lira civarında olan arsa birim satış fiyatı da 300 liraya kadar çıktı. Kent merkezi Altınordu İlçesi’nde havalimanı açılmadan önce 200 metrekare daire 200 bin lira civarındayken, havalimanı açıldıktan sonra 400 bin lirayı buldu. 200 liralık kiralık daire fiyatları da 350-500 liraya yükseldi” diye konuştu.
ARSA SIKINTISI YAŞANIYOR
Murat Camadan, havalimanının hizmete girmesiyle gayrimenkul sektöründeki canlılığın arttığını, yoğun talep nedeniyle konut yapmak için arsa sıkıntısı yaşandığını belirtti. Havalimanının eğitime de büyük katkısı olduğunun altını çizen Camadan “Havaalanın açılması ile Ordu Üniversitesi’nin hızla büyümesi sağlandı. Ders ve konferanslar için akademislerin ulaşımı çok kolaylaştı. Karadeniz-Akdeniz otoyolu ve Ordu Çevreyolu çalışmalarının sona yaklaşması da ilerleyen yıllarda emlak ihtiyacının daha da artıracağını gösteriyor” dedi.
HEDEF ORDU’YA 1 MİLYON TURİST ÇEKMEK
Bölgenin turizm açısından da çeşitlendiğini ve sadece Ordu’ya gelen turist sayısının birkaç yıl içinde 1 milyonu bulacağını belirten Camadan “Turizmimizi çeşitlendiriyoruz. Karadeniz’de yayla turizmi, kış turizmi, macera turizmi, eko turizm, su sporları, sağlık turizmi, av turizmi gibi alternatif turizm faaliyetlerinin geliştirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Son olarak Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun belirli dönemlerde 50 kişilik gruplar halinde değişik Arap ülkelerinden basın mensuplarını ağırlaması bölge turizmine katkı sağlıyor. Karadenizli İş Adamları Derneği olarak Turizm sektörünün çok boyutlu yapısının Ordu halkının yaşam standartlarını arttıracağını, yeni iş imkânları oluşturacağını düşünmekteyiz.” diye konuştu.