Süleyman Şimşek: “Aldağ TÜBİTAK desteği ile ürünlerini sürekli geliştiriyor”

Türkiye’de ilk kez soğuk hava depoları, entegre et tesisleri, buz üretim tesisleri ve bunların soğutma cihazlarının üretimlerini gerçekleştirme konusunda öncü ve lider konuma gelmiş olan Aldağ Soğutma Sanayi A.Ş., uluslararası standartları baz alarak üretim ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflemektedir.

Aldağ Soğutma Sanayi’nin yeni ürünü AKS – DX / VRF Klima santrali maximum enerji tasarrufu sağladığını söyleyen Pazarlama Şefi Süleyman Şimşek kompakt tasarımı ile çevre dostu yeşil binalar için ideal bir cihaz olarak öne çıkmaktadır.

1-Aldağ’ın kuruluş ve gelişim süreci hakkında kısaca bilgi verir misiniz? Çalışma alanınız ve markalarınız hakkında açıklama yapar mısınız?

Aldağ Soğutma Sanayi A.Ş. 1967 yılında üretim çalışmalarına başlamıştır. Türkiye’de ilk kez soğuk hava depoları, Entegre et tesisleri, buz üretim tesisleri ve bunların soğutma cihazlarının üretimlerini gerçekleştirmiş, konusunda öncü ve lider konuma gelmiştir.

1980 yılından başlayarak, binalarda klima kullanımlarının yaygınlaşması üzerine Isıtma soğutma klima cihazlarının üretimlerine ağırlık verilmiştir. Yine bu yıllarda Arge çalışmalarına ayrı bir önem veren Aldağ, uluslararası standartları baz alarak üretim ve hizmet kalitesini artırmayı hedeflemiştir.

Aldağ Kartal Yakacık E5 karayolu üzerinde 11.000 m2 lik bir alanda 30 beyaz yaka olmak üzere 140 personeli ile üretimine devam etmektedir.

Pazarlama satış politikası doğrultusunda, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana Bölge müdürlükleri faaliyete geçirilmiştir. Bunlara bağlı bayilikler ve 7 bölgede 62 servis ağı tamamlanmıştır.

ALDAĞ; tasarımcılar, müteahhit ve taşeron firmalar ile son kullanıcılara, enerji tasarrufuna yönelik çevre dostu, optimum çözümler sağlayan yeni ürünler hakkında danışmanlık hizmetleri de sunarak her geçen gün hedeflerini büyütmektedir.

Aldağ, Dizaynda esneklik, Üretimde kalite, Enerjide Verimlilik, Serviste müşteri memnuniyeti, Teslim süresinde hızlılık Aldağ’ın genel politikasıdır.

Isıtma, Soğutma klima cihazları üretiminde önder olan ve ISO 9001 kalite belgesine sahip olan Aldağ, ürünlerinde de CE, TSEK, EUROVENT, GOST, HİJYEN Sertifikalarına sahiptir. Yapmış olduğu Ar-Ge çalışmaları ile herhangi bir nowhow almaksızın Ürün Yelpazesini genişletmiştir ve ÜR-GE faaliyetleri ile geliştirmeye devam etmektedir.  Özellikle EUROVENT ve Hijyen Belgesine sahip Klima santralleri, Ameliyathane ve Havuz nem alma cihazları ile sektörde önemli bir yer teşkil etmektedir.

2- Ana ürün gruplarınız hakkında bilgi vererek, otel projelerine yönelik ne tür özel çalışmalarınız var?

Aldağ tarafından üretilen standart cihazların başında Su ve Hava Soğutmalı soğutma grubu(Chiller),Klima santralleri, Fancoil, Isı geri kazanım ve ısıtma apareyleri bu ürünlerin dışında özellik taşıyan üretimlerimiz ise kapalı havuzlar için havuz nem alma santrali, Ameliyathane cihazları, Paket klima-Close control klima cihazlarıdır. AR-GE çalışmaları sonucunda pazara sunduklarımız ise AKS-DX/VRF klima santrali, ALDAKON-DX yer konvektörü,ALDAPUMP su kaynaklı ısı pompası ve Endüstriyel tip hava perdesidir.

Otellerde enerji verimliliği ön plandadır buna yönelik %90 ısı geri kazanıma sahip Rotorlu ve EC motorlu Plug fanlı klima santrallerimizi geliştirerek standart hale getirdik bu sayede nakliye, montaj, işletme ve bakım hizmetlerinde avantajlı hale gelmiştir. Mevsim geçişlerinde Free Cooling-Free Heating özelliği sayesinde ortamın konfor şarlarını değiştirmeden en ekonomik şartlarda çalışma imkânı sağlanmıştır. DDC+MCC otomasyon panosu üzerinde olup BMS sistemine entegre olabilmektedir. Bu sistem aynı zamanda VRF dış üniteler ile çalışacak ve % 100 taze hava sağlayabilecek şekilde tasarlanmıştır, Tüm VRF markalarına uyumlu olarak dizayn edilmiştir.

3-Aldağ’ın 2012 yılı ve 2013 ilk çeyrek performansı hakkında bilgi verir misiniz?  Yeni ürün çalışmaları ve gerçekleştirilen projelerden bahseder misiniz? Yeni ürünlerin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Üretim olarak 2012 yılında %20, 2013 yılı ilk çeyreğinde ise %5’lik bir artış sağlanmıştır. Aldağ’ın üretim artışının sebebi üretim kalitesinden hiçbir şekilde taviz vermemesi, çok kısa sürede üretim yapması, Standart ürünlerde stoktan teslim edebilmesidir, servis taleplerine anında cevap vermesi, esas önemlisi bilgi ve tecrübelerini partner mühendislik firmalarıyla paylaşmasıdır. Yaptığı teknolojik yenilikler sayesinde her geçen gün pazardan aldığı pay artmaktadır bu artışın nedenlerinden biride Aldağ markasına duyulan güvendir.

AR-GE çalışmalarında TÜBİTAK desteği alarak ürünlerinde sürekli geliştirme yapmaktadır. Yeni ürünümüz AKS – DX / VRF Klima santrali %100 taze hava ile çalışırken sıcaklık ve taze hava ihtiyaçlarına göre max. Enerji tasarrufu sağlayan kompakt tasarımı ile çevre dostu yeşil binalar için ideal bir cihazdır.

4-Şirketinizin 2013 yılı hedef ve beklentileri hakkında açıklama yapar mısınız? Yeni ürün veya yatırımlarınız olacak mı?

2013 yılındaki hedefimiz ihracat oranında  %5 lik artış sağlamaktır. Uluslararası fuarlarda daha yoğun olarak yer almayı düşünüyoruz, ürün yelpazemizdeki standartlaşmış cihazları daha hızlı üreterek temrin sürelerini kısaltmak projelere kısa sürede cihazları teslim etmek ana hedeflerimizden birdir. Beklentilerimiz uluslar arası projelerde yer alarak sektörümüzün ve üreticilerin daha iyi tanıtılmasıdır. Bu sayede uluslar arası pazarlarda Türk firmalarının isimleri ve markaları daha çok geçecek ve güvenilir hale gelmesi sağlanacaktır.

ALDAĞ 2013 yılında üretim alanlarını artırmayı hedeflemiştir bu doğrultuda yeni bir fabrika alanı ile makine parkurunu da teknolojik olarak yenileyerek üretim kapasitesini artırmayı amaçlamaktadır.

5-Şirketinizin dış ticaret çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? İhracatınız var mı? Bu konuda hangi ülkelerle çalışıyorsunuz? Dış ticarette orta vadeli hedefleriniz neler?

Aldağ’ın toplam cirosu içinde  %10 luk ihracat oranı bulunmaktadır. En önemli ihracatını, Romanya, Cezayir, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Mısır, İran ve Irak’a yapmaktadır. Özellikle dış pazarlarda satışların artması için fuar ve organizasyonlara katılmak ve ihracat oranımızı %20 seviyesine çıkarmak. Orta vadeli hedeflerimiz gelişmekte olan dış pazarlarda bayilikler, distribütörlükler oluşturarak toplam cirodaki ihracat oranımızı artırmaktır.

6-Otel iklimlendirmesinde öne çıkan noktalar neler? Bu konuda enerji verimliliğine yönelik ne tür çalışmalar yapıyorsunuz? Tasarruf için iklimlendirme ürünlerinin kullanımı ile ilgili önerileniz nelerdir?

İklimlendirme yapılacak tesislerde, ısıtma ve soğutma işleminin gerçekleştirilmesinde havanın kullanılması ve iç ortamın ihtiyacı kadar taze havanın, iç ortama sürekli ilave edilmesinden dolayı, ortamdan konfor şartlarındaki bir miktar havayla birlikte dış ortama sürekli enerji atılmaktadır. Bu atılan enerjiden dolayı, klasik ısıtma ve soğutma sistemlerine göre klima sistemlerinde daha fazla işletme ve yatırım maliyetleriyle karşılaşılmaktadır. Bu durumlarda atılan havanın üzerindeki nemi ve ısıyı taze havaya aktaran ısı geri kazanım eşanjörleri kullanarak bu sayede % 80 – 90 oranında enerji kazancı sağlanabilmektedir. Aldağ cihazlarında kullanılan otomatik kontrol teknikleri sayesinde yeterli işgücü ve enerjiden tasarruf sağlanmış olmaktadır.

Ayrıca bu akıllı cihazlar bina otomasyon sisteminden sürekli izlenerek verimlilikleri kontrol altına alınabilmektedir. Gerekli bakımları ve filtre kirlilikleri yine otomasyon ikazları ile zamanında yapılarak cihaz performansları en üst seviyede tutulabilmektedir, bu özellikler Otel ve AVM teknik personeline büyük kolaylıklar sağlamakta, Enerji tasarrufunu en üst düzeyde tutmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir