Altuntop Makina Türkiye Satış Müdürü Hüseyin Gürler: Hedef, Türkiye pazarının %80’i

Röportaj: Hatice Ünal Bilen

Faaliyetlerine 1991 yılında Malatya üretim tesisinde başlayan Altuntop Makina, Türkiye’nin yükselen bir değeri olarak Türkiye ve dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artırıyor. Unlu mamuller ve ekmek teknolojileri alanında 31 yıldır sektöre hizmet sağlayan firma; pişirme ve endüstriyel ekipmanların yanı sıra pişirme öncesi hazırlık makineleri, ekmek pişirme fırınları, katlı ekmek fırınları, pasta fırınları, kaldırma ve devirme makinesi, mikserler, yoğurma, baklava hamuru açmak makinası ve kesme-tartma makineleri üretimiyle sektöre değer katıyor. Altuntop Isı ve Makina Sanayi olarak, 22 bin metrekarelik kapalı alanda 180 kişilik uzman personeli ve yurt dışında 400 kişilik kadrosuyla faaliyet gösteren firma, üretimde son teknoloji CNC kontrollü endüstri 4.0 uyumlu birbirine entegre işleme merkezleriyle sektöre standart kalite üretimi konusunda sıfır hata politikasıyla hizmet sağlıyor. Firmanın Malatya üretim tesisine ek olarak İstanbul’da bir adet showroomu ve Hollanda’da yaklaşık 15 yıldır faaliyette olan bir genel merkezi bulunuyor.

Bugün 112 ülkeye ihracat yapan global bir firma unvanına erişen Altuntop Makina’nın ağırlıklı Avrupa ülkelerine ihracat gerçekleştirdiğini ve ülkemize döviz kazandıran bir firma olduğunun altını çizen Altuntop Makina Türkiye Satış Müdürü Hüseyin Gürler ile şirketin Türkiye ve dünya pazarlarına yönelik hedeflerini ve önümüzdeki döneme dair büyüme odaklarını konuştuk.

Bu yıla hangi ürün gruplarıyla girdiniz? Yılın üretim stratejisini ne şekilde belirlediniz?

Bünyemizde endüstriyel makine gruplarımız mevcut. Endüstriyel pişirme fırınları ve taş tabanlı fırınlar grubunda da hizmet veriyoruz. Aynı zamanda imalat bölümümüzde endüstriyel mobil mikser, hamur yoğurma, hamuru aktaran kesme makinesine deviren devirme makineleri gibi üretimlerimiz yer alıyor. Biz mahalledeki butik bir fırının da, kombine ekmek fırınları dediğimiz endüstriyel ekmek fırınlarının da güçlü bir çözüm ortağıyız.

Teknoloji ve Ar-Ge’ye yönelik çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Firmamız kurumsal bir yapı ile hem ulusal hem de uluslararası çalışmalar yürütmektedir.  Üretimin her aşamasında kaliteden vazgeçmemesi, sektöründeki yenilikleri yakından takip etmesi, müşterilerin ihtiyaçlarına hızlı çözümler sunabilmesi hedefiyle kalite ve güvende tek adres olmayı başarmıştır. Firmamızda bulunan AR-GE departmanı sürekli olarak teknolojik düşünce ve inovasyon kuralları dahilinde müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalar yapmakta, her türlü imkan ve hizmeti müşterilerine sunmaktadır. Teknolojinin son imkanlarını kullanarak CNC işleme merkezleri ve CNC kontrollü endüstri 4.0 uyumlu birbirine entegre işleme merkezleriyle ve Avrupa standartlarında çizim programı kullanılmadan üretim parkuruna alınmıyor. Bu şekilde unlu mamul ve ekmek fırınları ekipmanlarında müşterilerin ihtiyacını karşılayabilecek her türlü hizmeti vermektedir. Dolayısıyla AR-GE bünyemizde güçlü bir mühendis kadromuz mevcut.

Ar-Ge Merkezi ne tür bir işleyişe sahip? Bunu biraz daha açabilir misiniz?

Ar-Ge Merkezimiz ilk başta sahadaki müşterilerimizi dinliyor. Müşterinin istekleriyle birlikte sektördeki gelişmeleri inceliyor. Dünyada bu iş nasıl gidiyor, bu işi en iyi yapan rakiplerimiz kimler soruları doğrultusunda detaylı incelemeler yapıyor. Mühendislerimiz çalışmaları sonucunda makinelerimize bu yeni özellikleri ekleyerek hem müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre üretim yapmış oluruz hem de rakiplerimizin önüne geçeriz diye ön bilgi veriyor. AR-GE Merkezimiz de bu yöntemler ile bugün piyasaya sürdüğümüz makinelerin üretimini gerçekleştiriyor.

Türkiye’de bağlı bulunduğunuz kulvarın gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz? Avrupa ülkeleriyle rekabet gücünüz ve potansiyelleriniz nelerdir?

Açık konuşmak gerekir ise, biz haddimizi biliyoruz. Ancak dünyada bu işi yapan firmalarla başa baş rekabet edebiliyoruz ve kendimizi üst sıralarda görüyoruz. En iyi firmalarla aynı kalitede olduğumuzu öngörüyoruz. Bu yorumları da aslında biz değil, müşterilerimiz yapıyor. Bizim hedeflerimiz ve hayallerimiz var. Dünya, Birleşmiş Milletlere bağlı 195 ülkeden oluşuyor. Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinde çok iddialı ve güçlü konumdayız. Diğer ülkelerde de bu başarıya ulaşmak için çalışıyoruz.

Türkiye unlu mamul pazarında çok ileri seviyede. Ülkemizde ekmekçilik ve ekmek makineciliği dünya standardının çok üstünde. Biz de bu pazarın %80’ine sahip olmak istiyoruz. Bu doğrultuda kalite, teknoloji ve her gün yükselen markamızla Türkiye pazarının tercih edilen firması olmayı amaçlıyoruz. Bu amaç uğruna gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle mücadele ediyoruz.

Bu yıla dair planlamalarınız, büyüme odaklarınız nelerdir? Gündeminizde yeni yatırım planları var mı?

Türkiye’nin yükselen değeri Altuntop sloganıyla hareket ediyoruz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. İhracat yaptığımız ülkelere yenilerini ekleyip bu anlamda ülke ekonomisine katkıda bulunmak istiyoruz. Yatırım planlarımıza gelir isek; Biz Altuntop olarak kimsenin krizden dolayı zarar görmesini istemeyiz. Firma olarak yerli veya yabancı herhangi satın alma veya birleşme gibi düşüncemiz yok. Kendi öz varlıklarıyla büyüme hedefi olan bir şirketiz. Kendimizi Türkiye’nin yükselen değeri olarak adlandırıyoruz ve inşallah bir gün başarırız. “Türkiye’nin yükselen değeri Altuntop” sloganıyla hareket ediyoruz. Bu iş için hedeflerimiz var. Biraz önce de belirttiğim gibi, bu yılki hedefimizde Türkiye pazarının %80’ine sahip olmak var. Müşterilerimize bunu dedirtmek ve onları buna inandırmak adına çok sıkı çalışıyoruz. Ürettiğimiz ürünleri her geçen gün geliştirerek ilerliyoruz. Gelecek dönem için ise, fabrikamızın kapalı alanlarını büyütüyoruz. Fabrikalarımızdaki CNC kontrollü ve endüstri 4.0 uyumlu birbirine entegre işleme merkezleri ile üretim hatlarına ilave teknolojik yatırımlar yapıyoruz.

İhracat hedeflerinizden de biraz bahseder misiniz?

Türkiye pazarında da tanınan ve aktif firmalardan bir tanesiyiz. Dünya pazarlarında da yaklaşık olarak 112 ülkeye ihracat gerçekleştirerek ve özellikle Avrupa ülkelerine yapmış olduğumuz ihracatla ülkeye döviz kazandıran global bir firmayız. Una suyun değdiği ve ekmeğe dönüştüğü birçok ülkede unlu mamul ve ekmek fırını ekipmanları teknolojimizle hizmet vererek faaliyet gösteriyoruz. Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinde ihracatımız daha yüksek. Önümüzdeki süreçte ihracat yaptığımız Avrupa ülkelerine yenilerini ekleyip bu anlamda ülke ekonomisine de katkıda bulunmak istiyoruz. Hedefimiz, dünya pazarındaki birçok ülkede varlık gösterebilmek.

IBAKTECH Fuarı nasıl geçti? Beklentilerinizi karşılayan bir fuar oldu mu?

IBAKTECH, güzel geçti. Çok iyi hazırlanmıştık ve standımızda değerli misafirlerimizi ağırladık. Fuar sayesinde demo ürünler ile yeni trend unlu mamul ürünlerini gelen misafirlerimize tattırma fırsatımız oldu. Aynı şekilde değerli şefleri standımızda konuk ettik.  Baklava Hamur Açma Makinası ile hamuru fuar alanında açmak suretiyle baklava pişirme işlemini gerçekleştirdik. Sektörümüze kolaylıklar sağlayan teknolojik ürünlerimizi fuar alanında demo üzerinden gösterme fırsatı elde ettiğimiz için ayrıca mutluyuz.

#altuntopmakina #altuntop #hüseyingürler #röportaj #horeca #hotelrestaurantcafe #evdışıtürketim #unlumamuller #ekmekteknolojileri #endüstriyelmutfak #ibaktech

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir